Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хотелът на Любка Качакова в с. Гела дере студенти с боб за 15 лв. и кюфте по 8 лева (НАГЛОСТ)

На 8 декември купонясващи по повод студентския празник младежи останали изненадани от солените цени, предлагани в спа хотел „Гела” в китното родопско село, научи Narod.bg.

Порция агнешко по специална рецепта струвала 30 лева, класиката в родопската кухня – смилянският боб яхния, гонел 15 лв., кюфтето – 7,80, салатата от белени домати – 9,90, а пилешката супа – 13,50 лв., показа разследване на в. „Уикенд”.

Това става ясно от касова бележка, която видя бял свят след приключването на купона. Студентите яли, пили и се веселили, но останали дълбоко разочаровани от ценоразписа, защото се надявали на някакви празнични намаления, каквито обаче нямало.

Всъщност, СПА комплексът принадлежи официално на свекъра на бившата политичка. Разположен е 50 километра над Смолян, сред почти девствената природа на планината.

Бившият зам.-министър на екологията и нейният съпруг Петьо редовно обитават базата, с която се сдобиват през 2002 г., благодарение на тогавашната кметица Калинка Драганова. Мястото се харесва на младото семейство и те решават да инвестират пари в единствения хотел в селото.

Ако се вярва на мълвата от тогава, „апетитите” на фамилията се увеличават с всяка изминала година. Кумът на Качакова Кирил Асенов получава сертификат за изграждане в близост до Гела на мегакурорт с десетки писти, ски влекове, лифтове и хотели.

Качакови разработили и местното читалище. Превърнали го в суперлуксозен СПА център с джакузи, вани за масажи, спортна зала, кафене и още много глезотии. Цените, разбира се, не са за простосмъртните български граждани нямали досъп.  Дълго време центърът усилено се рекламирал със снимка на Любка, застнала пред родопски язовир.

Зад нея бил монтиран фотос на един от

най-известните български гайдари – бай Дафо. Човекът обаче харебр  си нямал, че ще използват лика му с такава цел. Пред местните казвал: „Нека я зърна по пътя си тази Качакова, с тояга ще я гоня! Това читалище с двете си ръце съм го строил за гелчани, не за да й го подаряват сега наготово, та да лапа пари”.

Любка Качакова – момата, по-известна с фанелката с надписa „Срам ни е от вас!“, закупила на безценица чрез мошеничество сградата на читалището в с. Гела, обявена предварително за изгоряла.

Сега видната матрона е собствeничка на малко спретнато СПА хотелче в същото това село, и нов (по неведом начин) собственик на чужди имоти в селото.

Инициатор за бетониране на една от най-красивите местности в Родопите е чрез проекта за ски център „Супер Перелик“.

Главен инвеститор и собственик на половината от акциите на дружеството за изграждане на ски центъра е нейният кум, бизнесмен от Смолян, чиято единствена дейност до сега е фирма за лека градинска мебел.

Кака Любка притежава и спретнато, купено на безценица („от роднини“), парцелче в местността Иракли, която съвсем „случайно“, със заповед на МОСВ, излезе от мрежата Натура-2000.

Вярна на обещанието, че няма да се намесва по въпроса за Иракли, Качакова си затвори очите пред опустошаването на река Вая. Само за сведение: При НДСВ Качакова отговаряше за икономиката, а в Тройната коалиция – за екологията и опазването на водите в България. Наглост, нали?!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Хотелът на Любка Качакова в с. Гела дере студенти с боб за 15 лв. и кюфте по 8 лева (НАГЛОСТ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!