Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Коя е болницата на ужасите: истинска история

За да има здравеопазване и за хората в България Тръмп трябва да победи Злото което управлява по света и У НАС

"Болницата на Ужасите"
Накратко ще разкажа за сблъсъка ми с неуредиците и абсурдите на Здравната система в България и за съжаление за безхаберието на мои колеги лекари. Подчертавам „Колеги“, защото аз също съм лекар. На 20.11.2020 г. мои близки се свързаха с мен за помощ. Касае е се за жена на 58 год. от град Елхово, със симптоми на Коронавирус инфекция – температура над 38 гр., обща отпадналост, кашлица, болки по мускули и стави, главоболие. След „преглед“ от личният лекар е поставена диагноза Остър бронхит. Назначен е антибиотик и симтоматични медикаменти. По думи на близките, пациетката не е била прегледана, не са направени кръвни изследвания или рентегенография на бял дроб. Просто е изпратена вкъщи. За съжаление аз също нямах възможност да я прегледам, т.к. работя в София.

Посъветвах ги да направят изследвания, които да ме ориентират за състоянието и към момента. За съжаление резултатите не бяха добри. Наложи се смяна на цялата терапия на д-р Атанасова (личният лекар на пациентката), защото не даваше резултат.  Два дни по-късно помолих да се върнат при нея и да поискат направление на рентгенография на бял дроб. За моя изненада, отново нямаше преглед, а само коментар относно смяната на терапията. Рентгеновата снимка също не беше разчетена от лекар, просто даден диск от санитарката в здравното заведение. „Който я е назначил, той да си я разчита!“ Чудесно!!! Пациентката беше двустранна бронхопневмония, със сериозно засягане в областта на сърцето. Необходима беше хоспитализация в болница.

На 25.11.2020 г. Вечерта д-р Атанасова е уведомена по телефона, че пациентката е зле и се налага болнично лечение. Отговорът беше: „Добре, утре сутрин я доведете в болницата, ще я чакам“.Сутринта на 26.11.2020 г. Д-р Атанасова не си вдига телефона след многократки опити (около 148) да се свържем с нея. Пациетката е в тежко състояние, на количка, безсилна. Няколко пъти е

подминавана от лекар в болницата в гр.Елхово, който също не я преглежда и отказва да разговаря с мен по телефона. Изпращат ги на друго място в същата болница, където също няма преглед от поне двама лекари там. Към обяд успяваме да се свържем с личната лекарка, която е дори възмутена, че я притесняваме. Когато се връщат при нея в кабинета на вратата им се казва: „Нека Софийският лекар, който е сменил терапията да си я преглежда!“ Коментарите са излишни. С много усилия все пак пациентката бива настанена в здравното заведение. Приета е от Д-р Тодорова.

 Приета без изследвания, без снимка, без ПСР, само антигенен тест, който е ОТРИЦАТЕЛЕН. Помолих да разговарям с нея, за да съдействам и за провежданото лечение до онзи момент. Но ми беше отказано. Пациентката беше оставена на 2 венозни антибиотика, но без антикоагулант, който е една от най-важните части от терапията. В рамките на 6 дни аз поддържах връзка със сестра, санитар, а лекар не беше влизал при нея поне 2 дни. Обяснението беше – недостиг на персонал.

 На 02.12.2020г. Пациентката беше изписана със сатурация около 65%. Това означава, че не просто не е излекувана, а и е с тежка дихателна недостатъчност!!! Епикризата, която ни беше предоставена от болницата в Елхово не отговаряше на действителността. Около 2 дни пациентката е оставена на домашно лечение. Задуха продължаваше да прогресира, въпреки осигурените от семейството и кислород, антикоагулант и перорален антибиотик. Стигна се до там, че тя не можеше да извърши и две крачки без помощта на близък или без да се задуши. На 04.12.2020 г. Е приета със съмнение за Белодробентромбоемболизъм - животозастрашаващо състояние на организма. Настанена в МБАЛ " Свети Панталеймон" гр. Ямбол, където държа да отбележа, че получава адекватни грижи и вече е в сигурни ръце.
  Изключително съм възмутена от непрофесионалното отношение на д-р Атанасова, д-р Тодорова, управителя и от голяма част от персонала в болницата в гр. Елхово към болните там. Пациентите влизат в болница за да бъдат спасени и излекувани, а не да бъдат изписвани в критично състояние, само защото клиничната пътека е изтекла. Не си играйте с живота на хората, защото той е безценен!
ДО ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЕКАР : НЕ ХОДЕТЕ ТАМ, ЗАЩОТО ГЛЕДАТ НА ВАС, КАТО НА КЛИЕНТИ А НЕ ПАЦИЕНТИ!!!

За да има здравеопазване и за хората в България Тръмп трябва да победи Злото което управлява по света и У НАС

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Коя е болницата на ужасите: истинска история | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!