Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов, Доган и Пеевски осигуряват на Ердоган умираща България. Той ги поздрави

От престараване дори най-акуратно подредените сценарии стават смешни. Преди години, по време на районна партийна конференция в столицата, местният партиен лидер се беше разпалил да изрежда епичните успехи на партията, правителството и първия партиен и държавен ръководител другаря Тодор Живков.

В разгара на речта човекът посочи портрета на Живков, закачен зад него на плюшена завеса за по-голяма убедителност. И в този сюблимен момент портретът се килна на една страна, след което падна на сцената с гръм и трясък. В залата настъпи мъртва тишина. Толкова старание при подготовката и накрая кошмар. След три месеца падна и оригиналът...

ДПС провежда национална конференция. Онлайн. С поздрав се включил самият президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Казал: "Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса“. 

Ердоган е прав да нарича Борисов „скъп приятел“, защото българският премиер също като него мрази протестиращите, а всички, които не харесват диктаторското му управление нарича заговорници и ги преследва чрез всички институции в държавата. Скъпи приятели са, естествено. Още повече, че Ердоган очаква от Борисов да отсвири предупрежденията на САЩ за Турски/Балкански поток. И Борисов сигурно му е обещал точно това да стане. Обещал и на Москва, която Ердоган нарича също „скъп приятел“.

ДПС благодарят за поздравлението, но… Формалният лидер Карадайъ се скъса да критикува правителството, оглавявано от Борисов. И критиките са верни, макар и премълчавани повече от три години. Освен това Карадайъ много смело заяви, че ДПС има мисия да спаси страната в тази криза и управленски хаос.

На свой ред почетния председател на ДПС Ахмед Доган заявява пред конференцията, че страната е пред хуманитарна криза. Както е известно, това е терминът за финала на всяка катастрофа, обединяващ икономическия, политическия, институционалния и социалния провал.

И става смешно: Ердоган хвали Борисов, Карадайъ го сочи като виновник за катастрофата, Доган допълва с хуманитарната криза. Казват си неща, които нямат нищо общо. Явно Ердоган е оттеглил явната си подкрепа за Касим Дал и Лютви Местан, с каквато се говореше, че се ползват. Именно Ердоган бе дал разпореждането Доган и Пеевски да бъдат обявени неофициално за персона нон грата в Турция, защото турските служби уличиха в цигарена контрабанда и финансиране на терористични организации Делян Пеевски. Сега поздравява ДПС, подчертавайки приятелството си с Борисов. Няма как Ердоган да не знае, че Борисов е заявявал публично, че Доган го е поръчал, както и че Пеевски, като шеф на ДАНС, иска да го арестува и в ареста на Борисов да му се случи непоправимото.

Какво послание достига до електората на ДПС, а и до всички българи, от тези хора? Можем да се мразим и да се поръчваме, но когато става дума за властта, ще дадем всичко от себе си. Всъщност отдавна дават. Резиденции-дворци за Доган, скъпо уиски, девойки, охрана и пълен имунитет срещу разследване на милионите и бизнеса му.

Борисов пък получава подкрепа за далаверите и ограбването чрез триумвирата „Пеевски, Борисов и Гешев“.

И най-важното: нито дума за Делян Пеевски. Хем ръководи държавата в сянка, хем не се появява никъде, все едно не съществува. По този начин моделът „прокурорска диктатура“ – известен още като модела #Кой – продължава да тласка България към четвърта национална катастрофа.

И може би Ердоган приветства точно това, защото на него му е удобна изнемощяла и разпокъсана България, а тия синковци му я поднасят на тепсия.

Познайте кои ще са най-прецакани от мръсните игри на „загрижените“ за страната ни субекти…

И техните портрети се клатят и не е ясно къде ще бъдат след някой друг месец. 

Борис Петков

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Борисов, Доган и Пеевски осигуряват на Ердоган умираща България. Той ги поздрави (frognews.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!