Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Христо Иванов за ЦУМ-гейт: Имаме мафия, овладяла българската държава /видео/

.
Христо Иванов

Имаме мафия, която е в сърцето на българската държава. Мафия, която е овладяла прокуратурата. Мафия, която е овладяла Висшия съдебен съвет. Това обясни съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в социалните мрежи. Коментарът му е по повод ЦУМ-гейт.
„Можете да мислите каквото си искате за това, че съм бил министър на Борисов, но аз исках да огранича властта на главния прокурор. Бях всеки ден в конфликт с Пепи Еврото и с Цацаров“, коментира Иванов. 

Аферата "ЦУМ-гейт" обозначава срещата между трима души в офиса на бизнесмена Георги Гергов през 2017 г. Освен самия Гергов, участници в срещата са тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров и бизнесменът и издател на вестник "Сега" Сашо Дончев. Офисът, в който е протекла срещата, е разположен в ЦУМ. 

Дончев твърди, че по време на разговора се е почувствал заплашен от Цацаров, който му е искал обяснение за редакционната политика на „Сега“. Съдебните инспектори обаче не откриха данни за нарушения на Сотир Цацаров. Три години по-късно става ясно, че проверяващите са приели за достоверна позицията на тогавашния главен прокурор, въпреки че той е отказал да им съдейства.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!