Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България в ООН: Русия да изтегли незабавно армията си от Крим. Русия отговори: Крим е наш

България в ООН: Русия да изтегли незабавно армията си от Крим

Путин "Искам Сорос Жив или Мъртъв!

Генералната асамблея на ООН "призова Руската федерация, като окупационна сила, незабавно, напълно и безусловно да изтегли военните си сили от Крим и да прекрати временната си окупация на територията на Украйна без забавяне", съобщава на сайта си световната организация. България е сред 40-те вносители, сред които са и Украйна, САЩ, Турция.

Владимир Путин в Севастопол преди шест години:: "2014 г. ще остане в историята като годината, в която хората, които живеят тук, твърдо решиха да бъдат заедно с Русия, което потвърждава тяхната лоялност към историческата истина." 

Участниците в 75-ата сесия на Общото събрание на ООН приеха резолюция относно проблемите "с милитаризацията на Автономна република Крим и град Севастопол, Украйна, както и на части от Черно и Азовско море“. Резолюцията беше подкрепена от 63 държави,17 бяха против, включително Армения, Беларус, Китай, Киргизстан и Русия, други 62 се въздържаха. 

Резолюцията, която е под кодовото A/75/L.38/Rev.1 не е юридически обвързваща, но се счита, че е от политическа важност. Тя е внесена от 40 държави, включително и България. Останалите са Албания, Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Северна Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Турция, Украйна, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия и Съединените американски щати. 

С резолюцията се призовава Русия и да спре набирането на жители на Крим във въоръжените сили на РФ в нарушение на международното хуманитарно право, както и да се откаже от „милитаризацията“ на полуострова. Представителят на Украйна, който представи текста, заяви, че като окупира Крим и го превръща в преден боен пост, Руската федерация нарушава международното право и Устава на ООН, пише още в съобщението на световната организация по повод резолюцията. Нарастващото военно присъствие на Москва на полуострова представлява заплаха за мира и сигурността далеч извън Черноморския регион, добавил той. В обяснение на позиция преди гласуването представителят на Руската федерация подчерта политизирания характер на проекта. За трета година, каза той, Асамблеята се занимава с текст, внесен от Украйна, въпреки че хората от Крим вече са решили бъдещето му чрез референдум.

Русия отговори на ООН: Крим е наш

"Кримският полуостров е наша територия."

Такъв е отговорът, даден от говорителя на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, след приетата резолюция на ООН от 8 декември, предаде ТАСС. Във вторник генералната асамблея призова "Руската федерация като окупационна сила незабавно, напълно и безусловно да изтегли военните си сили от Крим и да прекрати временната си окупация на територията на Украйна без забавяне".

Реакцията на Кремъл беше до голяма степен очаквана по отношение на анексирания през 2014 г. украински черноморски полуостров.

"В този случай става дума за неразривна част от територията на Руската федерация. Ние като суверенна държава имаме право да правим всичко, което е необходимо за опазване на националната сигурност и териториалната цялост на нашата страна. Всички наши действия в Кримския федерален окръг се извършавани в рамките на международните юридически норми", гласи изявлението на Песков. 

Путин "Искам Сорос Жив или Мъртъв!

Източник: "Сега"

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: България в ООН: Русия да изтегли незабавно армията си от Крим | glasove.com Новини

Русия отговори на ООН: Крим е наш | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!