Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На вниманието на прокуратурата: ГЕРБ вади 150 млн. „черна каса” за парламентарния вот! Хунтата се готви за масово купуване на гласове

На вниманието на прокуратурата: Управляващата шайка ГЕРБ готви грандиозно престъпление – кликата около Бойко Борисов е приготвила 150 млн. лева „черна каса” за масово купуване на гласове на предстоящите парламентарни избори – редовни или предсрочни.

Новината разкриха ексклузивно пред Narod.bg източници по върховете на властта.

Колосалната сума е в разрез със закона, който е пределно ясен – партия или коалиция може да разходва до 4 милиона лева, а инициативен комитет – 200 хиляди лева за вота.

Простата сметка сочи, че Мутрата ще надскочи прага на разходите 37 пъти, провери Narod.bg. Според информаторът ни парите за пазаруване на избиратели са трупани през последния мандат от порочните обществени поръчки, ощетили хазната с милиарди.

Всеки бизнесмен около Бойко Борисов, прилапал апетитна сделка, бил заставен да отчете процент от печалбата, който отивал директно в „черната” партийна каса именно с цел пазаруване на вота.

Практиката за наливане на милиони под носа на Сметната палата, с които се опорочава изборът на българския народ, е неотменна през трите мандата на Бойко Борисов, призна читателят на Narod.bg.

Само за пример – по официални данни над 2 млн. лева е струвала предизборната кампания на ГЕРБ на миналите местни избори през 2019 г. Реалната сума е била поне двайсет пъти повече, категоричен е информаторът на Narod.bg.

Миналата година за пръв път имаше възможност за дарения от юридически лица и еднолични търговци. ГЕРБ и ДПС обаче най-нагло не декларирали никакви дарители – нито физически лица, нито юридически.

През 2019 г. хунтата ГЕРБ дала над 446 хил. лв. за медийни услуги и близо 1,2 млн. за плакати и рекламни материали, поне това се твърди в отчетите пред Сметната палата.

Другите партии – от похарчените 1,2 милиона лева от „БСП за България“ 575 000 лв. са за медийни участия. Дарения от физически лица имаха НФСБ и „Атака“. Разходите на партията на Волен Сидеров бяха около 350 хил. лв. ВМРО пък финансирала вота от субсидията и членския внос – около 662 хил. лв.

През 2019-а Йорданка Фандъкова похарчила 156 хил. лв. за спечелването на новия си мандат като кмет на София, уж нямало дарения. Съперничката й Мая Манолова имала разходи за 190 000 лв., като е получила 171 дарения от физически лица.

По закон Сметната палата извършва одит за съответствие на участниците в местните избори в случаите, когато декларираните приходи и извършените разходи във връзка с предизборната им кампания са над 1000 лв., уточняват от институцията.

По тази логика как ГЕРБ ще успее да узакони планираното харчене на 150 милиона лева за купуване на евентуален нов мандат на премиера със закалка в СИК Бойко Борисов, пита Narod.bg?!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: На вниманието на прокуратурата: ГЕРБ вади 150 млн. „черна каса” за парламентарния вот! Хунтата се готви за масово купуване на гласове - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!