Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НЯМА КОРУПЦИЯ? Бойко и Танева пазят норките на щедрия си спонсор – босовете на „Градус” братя Ангелови (фермата е развъдник на мутирал Covid-19)

България па хунтата ГЕРБ няма корупция? Помислете пак – пореден пример за грандиозна размяна на финикийски знаци срещу протекция лъсна в бизнеса с отглеждането на норки, където монополисти са едни от любимите олигарси на Баце – братята Иван и Лука Ангелови, собственици на „Градус”, алармира източник на Narod.bg.

Скандалът лъсна от изявление на назначената под давление на братята от Панагюрище министърка на земеделието Десислава Танева, която се изцепи, че всички проби за COVID-19 на норки от фермите у нас са отрицателни.

Това пише пише в официален отговор на Танева относно депутатски въпрос за резултата от оценката на риска, контрола и надзора на норките, отглеждани за ценни кожи в България. Темата се актуализира от информацията за редица заразени с новия коронавирус ферми за норки в Европа и САЩ и доказаните случаи на обмен на вируса между хора и животни в Дания и Нидерландия.

Оказа се, че сред норките върви много опасна за човешкия живот мутация, която е в пъти по-заразна и смъртоносна. Смята се, че фермата за норки на „Градус” в Стара Загора е развъдник именно на опасната мутация на Covid-19. Затова и представители на природозащитни организации, начело с Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България, вече протестират с искане за забрана на фермите за норки заради коронавируса.

Основните искания са незабавното затваряне на развъдника в Стара Загора на братя Ангелови, където се отглеждат около 130 000 животни, уточни и БНТ. Екозащитниците настояват държавата да гарантира, че няма да допусне възникване на огнища и нови мутации на вируса във фермите за норки; да забрани създаването на нови ферми и да ускори разглеждането на законопроекта за забрана на фермите за ценни кожи.

Бойко Борисов и Десислава Танева обаче няма как да затворят този бизнес на босовете на „Градус”, защото идат избори, а братята са едни от най-щедрите спонсори на ГЕРБ. С милионите на месарите се плащат изборите пред последните 10 години, твърди брилянтен източник на Narod.bg от парламента, настоял за анонимност.

Зависимостта на хунтата от „Градус” пролича ясно от мрънкането на Десислава Танева по тнемата: „По отношение на установените положителни за COVID-19 норки в някои европейски страни, информацията от извършените проучвания показва, че се касае за пренос на вируса от персонала към норките. В този смисъл при обслужването на норките следва да се приложи като превантивна мярка недопускане до животните на лица, засегнати и разпространяващи вируса на COVID-19”, пише още в отговора на Танева.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: НЯМА КОРУПЦИЯ? Бойко и Танева пазят норките на щедрия си спонсор - босовете на „Градус” братя Ангелови (фермата е развъдник на мутирал Covid-19) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!