Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Енигмалитът на Уилямс

Камък с вграден троен щепсел

Камъкът с вграден троен щепсел би могъл да бъде или доказателство за технологично напреднала древна цивилизация, или измама. (С любезното разрешение на Джон Дж. Уилямс)

Leonardo Vintini, EpochTimes

…Някои вярват, че учените се дистанцират от този образец, защото са уплашени от това, което могат да открият. Макар че научният анализ може да потвърди, че това е изфабрикувана измислица, той също така може да промени радикално разбирането ни за човешката история…

 

„Неуместен артефакт” (Out Of Place ARTifact / Oopart) е термин, прилаган за десетки открити на различни места по света праисторически обекти,  чието  технологично ниво е в пълно противоречие с определената им въз основа на физически, химически и геологически данни възраст. Често неуместните артефакти са обезсърчаващи за конвенционалните учени, но носещи радост на авантюристичните изследователи и любителите на алтернативни научни теории.

През 1998 г. електроинженерът Джон Дж. Уилиямс открил нещо, което приличало на електрически конектор, стърчащ от земята. Той започнал да копае и открил, че тройният щепсел бил вграден в малка скала.

Според Уилямс необикновеният камък бил изровен по време на екскурзия в провинциален район в Северна Америка, далеч от човешки селища, индустриални комплекси, летища, фабрики и електронни и ядрени заводи. Макар че може да навреди на правдоподобността на неговото откритие, Уилямс отказва да даде точното място на откритието, от страх да не би други мистериозни реликви да бъдат плячкосани оттам.

Познат като „Енигмалит” (комбинация от думите енигма и монолит) или „Петрадокс” (”Petradox”), устройството се явява неоспоримо изглеждащ електронен компонент, вграден в естествено формиран, солиден гранитен камък, съставен от кварц и фелдшпат (включващ много малко количество слюда).

Поради тайнствеността, обгръщаща находката, нейната цена от 500 000 щ.д. и обгръщащата я извънземна теория, много хора от научната общественост са категоризирали енигмалита като измама, изфабрикувана само за да донесе известност и богатство на своя собственик.

Все пак Уилямс обяснява, че неговият необичаен камък е на разположение на всеки изследовател за анализ. Но въпреки открито отправената покана, засега учените се отнасят резервирано към изследването на камъка.

Според Уилямс, който е провел консултация с инженер и геолог при изследването на експоната, вграденият в гранита електронен компонент не показва следи от залепване или запояване под каквато и да е форма; ясно е, че обектът вече е съществувал по времето, когато скалата се е формирала.

След като камъкът бил открит, геоложки анализ показал, че той е на възраст от около 100 000 години – технически невъзможно според конвенционалното разбиране на

човешкото технологично развитие.

Инструментът, загнезден в Петрадокса, е сравняван от някои изследователи с електронен XLR конектор или подобен на него компонент. Той е слабо привличан от магнит и отчитането на омметъра разкрива, че той притежава съпротивление, доближаващо се до това на отворена верига.

Тройният щепсел се намира в матрица, чийто произход е все още неизвестен. Парчето с диаметър 0.3 инча не изглежда да е изработено от дърво, пластмаса, каучук или друг разпознаваем материал.

Уилямс забранява счупването на образеца за да се види какво има вътре, като за тази цел използва мощни рентгенови лъчи, които разкрили, че свързващата матрица продължава навътре в камъка под формата на някаква непрозрачна структура. 

Докато за скептиците това е фалшификация, Уилямс е убеден, че е изкопал истинска реликва, направена от древни хора, или че това е извънземна технология, като има силното желание учените да удостоверят това. Но Уилямс настоява да присъства по време на анализа, настоява още камъкът да остане невредим и той да не трябва да плаща за проведеното изследване.

Някои вярват, че учените се дистанцират от този образец, защото са уплашени от това, което могат да открият. Макар че научният анализ може да потвърди, че това е изфабрикувана измислица, той също така може да промени радикално разбирането ни за човешката история.

Ако образецът бъде определен като истински, изследователите ще трябва да вземат под внимание и неговия дизайн. Защо е трябвало такъв предмет да бъде вграждан в скала? И за какво би послужил такъв един предмет?

Уилямс вярва, че местонахождението на неговия камък предлага допълнително доказателство за отминала цивилизация или извънземно доказателство. Понастоящем той набира екип от непредубедени изследователи, за да проучат подробно мястото.

Повече информация и снимки могат да се намерят на: www.tsc-global.com/petradox.htm

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!