Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев изненада: Изборите ще са на 28 март... с крадливите изборни машини на Доминиън? дето откраднаха изборите в САЩ

АНАЛИЗ: Комунистически Китай използва Dominion и Sequoia да контролира изборите в САЩ

Машинното гласуване: "Системата е създадена по начин, по който всеки глас може да бъде сменен без това да бъде засечено" -- краят на демокрацията и начало на световен комунизъм

Генерал Томас Макинърни: Това са последните свободни избори, които американският народ ще има, ако не разкрием фалшификаторите - В САЩ трябва да се въведе военно положение

Доклад: Началникът по сигурността на системите за гласуване Dominion участва в разговори с комунистическата АНТИФА

Швейцарска банка, мажоритарна собственост на комунистически Китай, платила на обвинената в изборни измами Dominion 400 милиона долара

Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва бъдат проведени в срок, с доставени лицензирани машини и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве. 

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. И трябва да се създадат необходимите условия от всички, от които зависи това - изборна администрация, изпълнителна власт, законодателна власт.

Президентът направи коментара си, след като поднесе цветя на паметника на Никола Вапцаров по повод 111 г. от рождението на поета антифашист. Той е символ на една свята кауза, която в последните години новите ревизионери се опитват да изтрият от историята ни, каза държавният глава. Затова точно днес, когато отново имаме ежедневни посегателства върху демократичните ценности, е важно да почитаме паметта на такива хора, които отдадоха живота на борбата срещу фашизма, които мечтаеха за справедливост и се жертваха за свободата.

Въпросът с ваксините за COVID има пряко отношение към живота и здравето на българите не само за справянето с пандемията сега, но и за години напред, както разбираме от становищата на водещи учени и експерти, коментира още Радев. Затова очаквам правителството да подходи с цялата отговорност по този въпрос, да има компетентно и откровено разясняване както за ползите и необходимостта от това ваксиниране, така и за рисковете, допълни държавният глава. И обясни, че ваксината трябва да има получени всички разрешителни и от Европейската агенция за лекарствата, и от българската Изпълнителна агенция по лекарствата.

Ваксинирането трябва да бъде само и единствено доброволно, като се даде шанс на всеки желаещ да се ваксинира. И е много важно да бъдат гарантирани правата и на тези, които няма да се ваксинират, допълни Радев.

Запитан дали той лично ще се ваксинира, президентът отговори: Вие знаете, че първата партида ще бъде само за 60 хил. човека, а желаещите от най-рисковите групи са много повече - възрастни хора, лекари, полицаи, фармацевти, социални работници и др. Животът на всеки българин е еднакво ценен, независимо дали е президент, чиновник или работник. Ако реша, ще се ваксинирам едва когато няма чакащи за тази ваксина.

По повод темата за Северна Македония, Радев напомни каква позиция е имал до момента. Но още веднъж подчертавам, че сега трябва да изчакаме да стихнат емоциите, да се въоръжим с търпение, спокойствие и разум, защото нашите братя от Република Северна Македония трябва да бъдат членове на ЕС, но това трябва да бъде един устойчив процес, където изкореняването на антибългарската реторика и езика на омразата, където обективното признание на историческата истина трябва да стане необратим процес. И тук България трябва категорично да отстоява своите права, допълни държавният глава.

Управляващите вече не се свенят да демострират топлите си връзки с главния прокурор, каза президентът по повод идеята на ГЕРБ да има прокурор, който да разследва главния прокурор. Имитацията на реформи издава само целта на управляващите - да се бетонира статуквото.

Снимки: Агнес Методиева

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!