Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великобритания забрани съдебни дела срещу Pfizer при проблеми с ваксината

НЕ Е КОНСПИРАЦИЯ: България избра ваксината на „Пфайзер”, зад която наднича… Бил Гейтс (ФИРМЕНО ДОСИЕ)

Правителството на Великобритания даде правна защита на  фармацевтичния гигант Pfizer от съдебни процеси. Става ясно, че това е било поискано от компанията, за да се разпространи ваксината срещу COVID-19 из страната още следващата седмица. Пред The Independent от министерството на здравеопазването и социалните грижи са потвърдили, че компанията е получила правна защита от съдебни действия при евентуални проблеми с ваксината.

От медията подчертават, че през последните седмици павителството е приело законови промени, които дават защита на компании като Pfizer от съдебно преседване от страна на пациенти в случай на усложнения след ваксинация.

Правна защита получават и служителите на NHS, предоставящи ваксината, както и производителите на лекарството като BioNTech в случая.

Ваксината ще бъде достъпна за всички на възраст над 16 години, но няма да бъде достъпна за бременни жени поради липсата на данни за това как може да повлияе на тях и бебето. Текущо съдебно дело разглежда това, подчертават от медията.

Ваксината Pfizer / BioNTech получи разрешение от британската Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти на 1 декември, съгласно регламент 174 от Регламентите за хуманната медицина 2012 г., който позволява нелицензирано лекарство да се използва при спешни случаи, като пандемия, уточняват от The Independent.

От медиата подчертават, че с това разрешение се предоставя и "граждански имунитет" на Pfizer. Отново законова промяна, която правителството на Великобритания е направило след триседмични консултации през септември.

На пресконференция с журналисти на 2 декември Бен Осборн, управляващият директор на Pfizer във Великобритания, отказа да обясни защо компанията се нуждае от подобна защита.

Той каза: „Всъщност не разкриваме подробности около който и да е от аспектите на това споразумение и по-конкретно около клаузите за отговорност.“

Запитан кога ще бъдат публикувани пълните данни за клиничното изпитване на ваксината, компанията каза, че по това все още се работи.

Медицинският директор на Pfizer UK д-р Бъркли Филипс, коментира: "Публикуването е в ход. Приоритет, абсолютно, трябваше да бъдат регулаторните становища пред MHRA, EMA и FDA. Това беше най-важното нещо, което трябваше да направим. Пълният протокол е публикуван и достъпен за всички, а екипът работи по публикуването на ръкописа успоредно с нормативните становища."

Малко след това на друг брифинг същия ден изпълнителният директор на Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти (MHRA) Юни Рейн заяви, че няма скрита инфомация в анализа на безопасността на ваксината.

Рейн каза: „Тази препоръка е дадена само от MHRA, следвайки най-строгата научна оценка на всяка част от данните, така че тя да отговаря на изискваните строги стандарти за безопасност на ефективността и качеството. Прегледахме и съгласувахме информацията за ваксиниране, така че инструкциите към обществеността и здравните специалисти да са много ясни и те да могат да бъдат сигурни, че ваксината се използва по правилния начин.“

Тя каза, че допълнително Националният институт за биологични стандарти ще тества независимо „всяка отделна ваксина“, за да гарантира, че отговаря на стандартите за безопасност.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: actualno.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!