Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Победи ли комунистическият преврат в САЩ комунист Бойко ще пълни чекмеджетата си с ВАШИ пари докато диша! US посланикът: Недодяланият Бойко с връзки в мафията е следващият премиер (СЕКРЕТНА ГРАМА)

Директорката на ЦРУ арестувана за държавна измяна, ранена при щурма на консулството на САЩ във Франкфурт, Германия

Новият САМОЗВАН вицепрезидент на САЩ Камала Харис, която, ако комунистическия преврат в САЩ успее, ще иска да встъпи в длъжност на 20 януари 2021-а заедно с САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИЯ се за президент Джо Байдън. Тя определи бившия ляв US посланик в България Нанси Макълдауни за свой съветник по националната сигурност.

Новината предаде предаде Асошиейтед прес, като се позова на екипа по прехода във властта. Вероятно екс посланикът у нас ще е ключова фигура, определяща американската лява политика на Балканите.

Какво е мислила Макълдауни за сикаджията-комунист Бойко Борисов се вижда от секретна грама 08SOFIA672, изпратена на 22 октомври 2008 г. до Държавния департамент.

Секретната грама доказва какво е мнението на лявата по това време US администрацията за мутрокомуниста Бойко

А какво ще мисли сега, може да се досещаме…

Ето я и ГРАМАТА:

Резюме:

1. Почти сигурният следващ министър-председател на България е кметът на София Бойко Борисов. Недодялана и спорна фигура, която слухове свързват с организираната престъпност, Борисов експлоатира копнежа на избирателите за силен лидер, който да преобърне усещането за провал, произтичащо от управлението на настоящия премиер Станишев и неговата блокирана трипартийна коалиция.

Демонстриращ липсата си на изтънченост и простотата си като свои отличителни достойнства, Борисов е най-хитрият и харизматичен играч на деня. Той много ясно и последователно култивира американско и европейско одобрение, за да подсили своята легитимност.

Използвайки това като наше предимство, ние можем да го насочваме, както и неговата партия ГЕРБ, към по-благонадеждни позиции с наближаването на парламентарните избори през следващата година. (край на резюмето)

2. Независимо че парламентарните избори са след девет месеца, столичният кмет Борисов е смятан за победител на тях. По популярност той изпреварва премиера Станишев с над 30 пункта, изравнявайки се с президента Първанов.

Харизмата на Борисов, благоразположението на медиите към него и дискредитираните му политически съперници (и техните партии) изтласкаха напред 2-годишната му партия ГЕРБ. Въпреки че се самообяви за „новата десница“, ГЕРБ черпи сила от „невъобразимата“ личност на Борисов и неговата склонност към популизъм. Той привлича разочарованите и отчуждени избиратели и отляво, и отдясно и заедно с това може да разчита на голям дял от протестния вот срещу непопулярната коалиция, водена от социалистите.

Груба политическа сила

3. Умел политически играч, Борисов е находчив и с добри реакции независимо от простодушието си в известна степен. Чувствайки се по-удобно на българската, отколкото на международната сцена, той същевременно не е начинаещ и в игрите на по-голям терен. Той е напълно наясно с властта – реална и символична – и как трябва да я удържи и упражнява.

Борисов и Макълдауни, докато бъдещият съветник по националната сигурност бе посланик на САЩ в България

Подценяването на неговия политически талант е грешка, която би струвала скъпо на съперниците му. Наричан „груба политическа сила“, с акцент върху всяка от трите думи, той взима решенията си инстинктивно. Той е повече тактик и „вътрешен играч“, отколкото стратег.

По повод проявяваната изменчивост в позициите му в контакти с нас представители на ГЕРБ казват, че може да бъде „нетърпелив“ и „всеки ден да си променя мнението“, дори когато е напълно фокусиран върху ясно определена цел.

Борисов има сенчесто минало – лични връзки с мафиотски босове от 90-те години, но отхвърля всякакво замесване в престъпна дейност. По времето, когато беше главен секретар на МВР, той лично ръководеше операции срещу наркодилъри, но нямаше арести на знакови фигури от организираната престъпност.

С наближаването на изборите въпросът за неговото минало вероятно ще се поставя все по-често, особено от изпадналата в безнадеждно състояние социалистическа партия, която възнамерява да проведе мощна негативна кампания с цел да я превърне в нещо като „референдум“ по отношение на Борисов.

Трамплинът София

4. Борисов непрекъснато се хвали с американските и европейските си връзки, включително с подкепата от дясноцентристката фондация „Конрад Аденауер“, от фондациите „Ханс Зайдел“ и „Робер Шуман“, както и с личните си отношения с германския канцлер Ангела Меркел и Европейската народна партия.

В първата си среща с мен той акцентира, че българите не са свикнали да взимат самостоятелно решения и затова се нуждаят Вашингтон и Брюксел да казват на министър-председателя „какво трябва да направи“.

Той добави, че когато ГЕРБ победи, смята да покани чужд експерт за всяко министерство, за да подпомага и контролира работата му.

Бидейки властен лидер, Борисов би доминирал всеки кабинет независимо от състава, който е подбрал.

5. Ние последователно приканвахме Борисов да сформира екипи, с които да обсъжда политиките по ключови въпроси като националната и енергийна сигурност, върховенството на закона, както и да определи хора, които да подготви за средните и по-високи позиции в управлението. Съмняваме се, че процесът по планирането е отишъл по-далеч от съставянето на списъци и провеждането на някои предварителни разговори, но предварителните сигнали съдържат известни обещания в това отношение.

ГЕРБ вече лансира като възможен финансов министър директорът в Световната банка Кристалина Георгиева, а за външен министър – евродепутата си Румяна Желева.

Борисов, който е майстор на подвеждането и преструвките, понякога намеква, че може да не поеме премиерския пост и да го предложи на някой друг. Това поражда спекулации, че неговата цел е президентският пост – маневра, която ще подсили образа му на национален обединител.

Жокерите: Русия, Атака

6. Независимо от проевропейското му говорене, вътрешни източници твърдят, че Борисов е по-скоро „скрит коз“ по отношение на Русия. Той е близък на директора на „Лукойл“ в България Валентин Златев, за когото се твърди, че е спонсор на ГЕРБ с пари в брой. (Диверсифицирайки залозите, Златев е също и голям финансов покровител на БСП.)

Борисов следи внимателно нагласите на избирателите. Поръчани от ГЕРБ сондажи показват, че 64% от евентуалните гласоподаватели на ГЕРБ и 67% от българите изобщо подкрепят близките отношения с Русия.

ГЕРБ се опитва да отдалечи недоволния електорат от крайните радикални формации, особено „Атака“.

Твърди се, че заради данните от проучванията Борисов е казал на екипа си, че „от време на време“ ще прави проруски изказвания и ще стои настрани от дебата „Русия срещу НАТО“, за да се чувства електоратът щастлив.

7. Борисов може би е готов да се откаже от дясноцентристките си позиции при определени обстоятелства. ГЕРБ на няколко пъти флиртуват с „Атака“ например, участвайки с тях в общи акции и говорейки добре за лидера им Волен Сидеров. Борисов ни уверява, че прави това, само за да запази популисткия си „кредит“, че никога няма да сформира коалиция с тях и че по-скоро ще мине в опозиция, отколкото да направи това.

Но ако ГЕРБ се изправи пред необходимостта от коалиция с БСП или партията на етническите турци ДПС, има голяма вероятност Борисов да започне да манипулира всички партии в своя изгода.

8. Една от устойчивите черти на Борисов е неговата нужда от чуждестранно утвърждение. Той се стреми към контакти със САЩ най-вече за да демонстрира отношенията си с американски политици и органи на реда.

Очакваната победа на доминираната от неговата личност ГЕРБ на предстоящите избори илюстрира политическата незрялост все още в България и продължаващата вяра в „спасителя“, който бързо ще реши проблемите.

Нуждата на Борисов от нашата благословия и неговото свръх его са силни инструменти, които можем да използваме в посока превръщането му в сполучлив национален лидер.

Неговата суета и нуждата му от утвърждение могат да са лост, с който да тласкаме него и партията му към модерна политическа формация, която естествено да изглежда реалният партньор САЩ. Но при всички случаи, ако Борисов победи, това би означавало продължителна работа.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!