Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Членове на Конгреса призовават Обама да подкрепи Фалун Гонг - Той като комунист си пита ушите

Крис Смит, американски конгресмен (Carl de Souza/AFP/Getty Images)

Genevieve Long, Epoch Times

В навечерието на 10-годишнината от началото на преследването на медитативната практика Фалун Гонг, членове на американския Конгрес призовават президент Обама да говори за тази несправедливост.

Писмото, спонсорирано от конгресмените Роб Ендрюс (демократ от Ню Джърси) и Крис Смит (републиканец от Ню Джърси), бе подписано от 59 други членове на Конгреса. То призовава президент Обама да даде „всичката възможна обществена и лична дипломатическа подкрепа на практикуващите Фалун Гонг в Китай”.

Текстът на писмото уточнява сериозното положение, в което се намират практикуващите Фалун Гонг в Китай от 1999 г насам, когато започна преследването срещу тях. Писмото е с дата 8-и юли, т.е. две седмици преди 10-годишнината от деня, когато започна преследването, 20-и юли 1999г.

Фалун Гонг (или Фалун Дафа) е мирна, медитативна, духовна практика, основана на принципите Истинност, Доброта, Търпимост. Фалун Гонг започва да се разпространява първо в Китай, като сега се практикува в 114 страни по света, съгласно уебсайтове на Фалун Гонг.

Хиляди отведени посред нощ

Според очевидци от това време, хиляди практикуващи Фалун Гонг са били почти извлечени от леглото посред нощ от полицейски сили, поставяйки началото на преследването. Оттогава насам практикуващите Фалун Гонг в Китай са жертва на безпощадна кампания на спонсорирано от държавата преследване, което включва физически и умствени мъчения, малтретиране, заплахи и убийства.

Много оцелели от преследването са избягали в САЩ и други страни, за да разкажат своите истории. Като например Кристал Чен, 36-годишна практикуваща Фалун Гонг, преследвана в Китай и пристигнала наскоро в САЩ с бежански статус от Обединените нации. Виждайки, че членове на Конгреса се застъпват, за да помогнат, Чен изрази своята надежда:

„Аз намирам, че те дават голяма подкрепа на практикуващите Фалун Гонг и особено на онези, които все още са потърпевши в Китай”, каза тя, добавяйки, че желае Обама да

постави човешките права на първо място и да посъветва китайския режим да направи същото. Тя каза, че писмото не е послание само от Конгреса, но и от американския народ.

„Членовете на Конгрес, които подписаха писмото, са представители от цялата страна - на всички американски граждани”, каза г-жа Чен. „Затова президентът трябва също да предприеме действие".

Отговорност да се говори

„Нашето правителство има отговорността за говори от името на всички, чиито основни човешки права са нарушени”, се казва в писмото. „Нашето правителство трябва да говори много ясно и специфично от тяхно [на Фалун Гонг] име пред китайското правителство.”

В писмото също така се обяснява в детайли за извън-съдебната служба за сигурност, наречена „Управление 610”, създадено на 10 юни (откъдето идва името му) 1999 г, със специалната задача да осъществява преследването на Фалун Гонг. Според писмото, Управление 610 използва „масови пропагандни кампании, имащи за цел да демонизират Фалун Гонг” и се опитва „да принуди практикуващите да се откажат от убежденията си”. Също така, Управление 610 е отговорно за произволните задържания, побоища, мъчения и промиване мозъка на преследваните практикуващи Фалун Гонг, се казва в писмото.

Информационният център на Фалун Дафа (Falun Dafa Information Center), който старателно документира преследването на Фалун Гонг през последните десет години, изрази благодарност към подписалите писмото членове на американския Конгрес.

Говорителят на Центъра, г-н Ърпинг Джанг (Erping Zhang), каза в съобщение за пресата: "Ние аплодираме тези членове на Конгреса за тяхното ясно изявления, че правителството на Съединените щати няма да толерира своеволни арести, мъчения и смърт на практикуващи Фалун Гонг – които са мирни и спазващи закона граждани – в резултат на систематична, ръководена от комунистическата партия кампания. Ние се надяваме, че президент Обама и неговата администрация ще се вслушат в техния призив".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!