Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лъч надежда: България с мащабен пробив в лечението на COVID-19

България е постигнала значителен научно-медицински пробив при лечението на пациенти с тежки и много тежки форми на COVID-19. Това стана ясно от публикация на клиничния имунолог от Центъра за репродуктивно здраве в Плевен д-р Емилияна Конова, която се занимава с имунологични дефицити.

Става въпрос за прилагането на гамаглобулин, който по принцип се използва като заместителна таргетна терапия при редки случаи на хора, които не успяват да развиват антитела срещу различни вирусни и бактериологични агенти като пневмококите. Това е Privigen 10% интравенозен разтвор, който специалистите в болниците в Плевен ползват при лечението на крайно усложнените коронавирусни пациенти и наблюдават значителен прогрес.

"До 24 ч. след първата инфузия се подобрява клиничното състояние на пациентите, сатурацията и започва понижение на нивата на възпалителните маркери. Този препарат е по-ефективен от останалите гама-глобулинови препарати поради особеност в състава му, която го прави уникален в справянето му с “цитокиновата буря”, обяснява д-р Конова. 

Гама-глобулиновите препарати са безопасни, но високо-ефективни имуномодулатори, достъпни са и световната научна литература в момента изобилства с данни за ефективността им при COVID-19. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!