Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Родителите бесни заради онлайн платформата на МОН

Родителите бесни заради онлайн платформата на МОН

Първите дни на онлайн обучението, наложено от властите заради епидемията от коронавирус, взривиха родителите от гняв - при 80 процента от малчуганите от началния курс уроците тръгнаха с фалстарт.

Оказа се, че 8 месеца след първия локдаун през март платформата shkolo.bg все още е ялова и постоянно се срива. Първият проблем, за който сигнализираха родители, е че има прекалено високи изисквания за компютърните конфигурации.

„Дадох си почти цялата заплата за лаптоп, а камерата му се оказа несъвместима с онлайн приложението!”, проплака в социалните мрежи баща на първокласник.

Други родители се възмущават, че т. нар ученически лаптопи – ноутбуци, които цял свят препоръчва, в България са несъвместими с приложението. То се оказва прекалено тежко за тях, а камерите им въобще не се включват или работят бавно. Всички тези проблеми налагат по време на час при малките ученици постоянно да има родител, който да оказва техническа помощ на детето. 

„Ако компютърът ви е под 2 бона, шансът детето ви да учи ефективно клони към нулата”, споделя ядосано майка във Фейсбук мрежата.

„Образованието съвсем заприлича на килийно, тъй като учениците на всичко отгоре трябва да учат и на тъмно. Понеже при включване на повече от две камери в един клас виртуалната класна стая се срива. За да се избегне това, децата всъщност учат при изключени камера и микрофон”, бесни са десетки родителите. 

Още преди два месеца правителството обеща да закупи лаптопи за онлайн обучението на учениците, но до 30 ноември такива на децата така и не бяха раздадени. В същото време образователният министър Красимир Вълчев призна, че в Монтана приготвените лаптопи за учениците вече са изчезнали. И ще бъдат издирвани по заложните къщи в града. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!