Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш депутат: Бойко щеше да хвърли оставка, Иван Гешев не му позволи (ВИДЕО)

Бойко Борисов е бил готов да хвърли оставка, но главният прокурор Иван Гешев не му е позволил.

Скандалната новина Narod.bg научи от участие на бившия жълт депутат Минчо Спасов в дискусионното студио с водещ Велизар Енчев по БСТВ.

Разговорът се върти около конституционния провал на ГЕРБ, който се оказа димка за печелене на време и отвличане на внимание.

Водещият Велизар Енчев констатира, че изглежда Бойко Борисов ще изкара пълния си мандат и няма да си тръгне въпреки протестите, които продължават вече 146 дни.

„По всичко изглежда, че Бойко Борисов ще си изкара мандата. Защо ли? Според мен той самият не искаше да си изкара мандата. Докато бяхме по улиците на протестите чухме новината, че г-н Гешев го е посъветвал настоятелно, потупвайки го по рамото, да не подава оставка, защото му е казал „Ние сме зад теб”, хвърли бомбата Минчо Спасов..

„Което от думите на главния прокурор не е покровителство, а е заплаха”, ясен е юристът, който протестира срещу властта от първия ден на народния бунт.

„Заплаха? Какво разбирате под заплаха? Не сдавай властта, тъй като сдаваш и нас, така ли”, пита водещият Велизар Енчев.

„Точно така. Да чуеш от главния прокурор думите „Не сдавай властта, ние сме зад теб”, означава не окуражаване, а означава заплаха”, категоричен е Минчо Спасов.

Целият разговор вижте на линка, темата за главния прокурор и оставката започва в края на 12-ата минута:

ВИЗИТКА:

Минчо Спасов е роден през 1964 година в София. През 1981 година завършва 18 ЕСПУ „Кирил и Методий“, а през 1985 година – право в Софийския университет „Климент Охридски“, след което работи като адвокат в Ямбол.

През 1990 година е избран за общински съветник от Съюза на демократичните сили (СДС) и остава на този пост до 1994 година, като оглавява и групата на общинските съветници на СДС.

През 2001 година Спасов се включва в новосъздадената партия НДСВ и се кандидатира за народен представител в Ямболския район. Той е областен управител на Област Ямбол до влизането си в Народното събрание през 2004 година.

През следващата година оглавява парламентарна анкетна комисия, проверяваща отпускането на кредити на страни от Третия свят. Има докторска степен по административно право.

През юли 2005 година Минчо Спасов е преизбран и става заместник-председател на Парламентарната група на НДСВ. През февруари 2008 година става председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

През следващите месеци става известен с критиките си към ръководството на Министерството на вътрешните работи, последвани от оставката на вътрешния министър Румен Петков.

На президентските избори през 2016 г. се кандидатира за вицепрезидент заедно с Татяна Дончева.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!