Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко обеща: Няма да нападаме Русия (Путин си отдъхна)

Бойко Борисов обеща, че България няма да напада Русия, което накара президентът Владимир Путин да си отдъхне. Звучи ви като несполучлива шега, но е самата истина, или поне откъм обещанието на Баце, предаде репортер на Narod.bg

Всичко се случи, след като Външно министерство пусна официално съобщение, че България не участва в сценарии за нападение срещу Русия, а очаквано в темата се включи и премиерът Бойко Борисов.

Той също пробва да успокои Москва, след нейните официални обвинения, че в България се разполагат нападателни оръжия и се правят учения със сценарии за удари по руска територия.

„Не са верни твърденията, че България участва в сценарий за нападение по държави около Черно море. Единственото различно, което правим в сравнение с предишни години, е да модернизираме военната си техника и летища за новите самолети F-16 Block 70.

Увеличаваме и способностите на военноморските сили, защото флотът ни не е в добро състояние. Сигурността в Черноморския регион е изключително важна, а нашите действия са в съответствие с международноправните норми. И отново подчертавам – не са насочени срещу Русия или някоя друга държава“, обяви министър-председателят.

България плати 2,2 млрд.лв за 8 самолета F-16 Block 70, чието производство вече започна в САЩ. Отделно от това започна модернизирането на летища и закупуване на радари, които трябва да облужват тази техника.

За това ще отидат още около 400 млн.лв. Отделно от това, само преди няколко дни правителството разреши и министерство на отбраната сключи договор за близо 1 млрд. лв. с ДДС за строеж на нови два модулни патрулни кораба с германската компания Fr.Lurssen Werft GmbH & Co.KG.

Москва е обезпокоена от увеличената военна дейност на НАТО в Черно море, като тези действия на Алианса подкопават регионалната стабилност, заяви в четвъртък официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!