Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гледах последния лайф на борисов в поредното родопско село. Гледах и си представях картина от Средновековието

Гледах последния лайф на борисов в поредното родопско село, заобиколен от клети хора, които му се молят да им асфалтира селата. Гледах и си представях картина от Средновековието – феодал, заобиколен от своите крепостни, които му се молят да им налее километър асфалт. Крепостни, които го благословят, крепостни, които му се подмазват, крепостни, които му дават подаръци!

На него—владиката, построил им училище. Сякаш парите за него ги е вадил лично той от нощното си шкафче! Не че и в него парите са негови!

Гледах го този лайф и ме обзе чувство за срам, от това, че на базата на това, което се предлага от лайфа на клетата „пиарка“ на борисов, у някои хора остава впечатлението, че така трябва да се управлява държава, че това нещо, дето се води премиер, е приемливо.

У някои може би витае чувството, че ако не този, може и по-лошо. Ще ги разочаровам. Не, не може! Това е дъното. Дъно е да влачиш със себе си безгръбначни хора—сложени от теб за министри и да им се обясняваш за успехите си. Дъно е да се хвалиш като апашче току-що отмъкнало електрически кабел, на някакви селяни, които си събрал за масовка, че си „изкарал“ България от финансова криза.

Лесно е да дрънкаш глупости изолиран от медиите и неудобни въпроси. Лесно е да се криеш като паткан в дупка, заобиколен от гардове и от безгръбначни хора… Ужасното на това управление, освен погрома, който остави след себе си, е внушението му, че то е „нормално“, че така трябва да бъде, че такава трябва да е България и хората й.

Тези некадърни и неграмотни лумпени се опитват да представят ненормалното за нормално, тоталитарното мислене за демокрация, влачещите се по корем плужеци – за хора. Ами не са хора! Хора са всички останали, за които това което виждат пред очите си е много далеч от нормалното. А останалите са много повече от тази самозабравила се крадлива шайка от нискочели простаци. Оставка, мутри!

Татяна Кристи

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!