Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доброволец във ВМА: Ангел Кунчев и министър Ангелов са гнусни лъжци! Няма 3000 лв. заплата за санитарите на първа линия, властта се ос*а

Ангел Кунчев, препасъл златен часовник, ни обяснява колко сме мързеливи

„Знаете ли, че „Пирогов” в момента търси 80 санитари. Заплатата е 3000 лева”. Наглата лъжа изрече главният здравен инспектор на държавата д-р Ангел Кунчев пред Цветанка Ризова само преди три дни.

Репликата дойде като критика, че, видиш ли, народът е мързелив, а властта дава огромни заплати, стига да му се работи на българина, провери репортер на Narod.bg.

Манипулацията му обаче бе опровергана от Гергана Якимова, която е била доброволец на първа линия в битката с коронавируса във Военномедицинска академия.

Якимова разкри, че заплатата не е 3000 лева, а наполовина – 1600, след приспадане на данъци и осигуровки.

Ето какво разказа още Гергана Якимова:

Вижте колко гнусно лъжат Кунчев и министър Ангелов. Това, че болниците плащат на санитари по 3000 лева, е лъжа! Бях доброволец във ВМА без заплащане и понеже ме освободиха от работата, на която ми плащаха, реших да потърся работа като санитар на първа линия.

Понеделник попитах в „Пирогов” за условията. Казаха, че дават 1000 лева от държавата за първа линия и 600 лева заплата от болницата след удържани данъци и осигуровки.

Смяната е около 14 часа. Работи се два на два дни (нощна-дневна, два почиваш). Попитах и в Университетска болница, абсолютно същото заплащане.

Това, което здравният министър саза „Да сте чули, че няма легла? Да сте чули, че няма апарати за дишане? Да сте чули, че няма техника?” също е пълна тъпотия. В същия ден МБАЛ „Света Мина” в Пловдив обявява, че не може да изпълни заповед на РЗИ за трансформиране в Ковид болница поради липсата на основна медицинска апаратура – кислодорни апарати, дефирбилатори, монитори и аспирационни помпи.

И за капак ми обясняват, че ние, хората, сме виновни за умиращите, щото, видиш ли, искаме да работим.

Не знам как изобщо си представят, че някой с риска за живота си ще работи на тези условия за тези пари, при положение, че в колцентър само с английски на 8 часа взимаш 1600 лева.

Не се чудете защо системата не работи. Помощите от ЕС отиват незнайно къде. Управляващите си бъркаха в носа цяло лято, не се подготвиха, насраха се и обвиняват нас. И през това ще минем, ама много се дразня като успяват да заблудят хората, Хайде, бъдете здрави!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/20

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!