Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заредете се с пуканки за поредната серия от шоуто - Бай Бойко пунтамари на тема американски газ

Тъй като в следващите две седмици предстои приемането на санкциите срещу Турски поток - 2 в България, Борисов със сигурност ще спретне контраПиАр с познатите тарикатски номера.

Първо, както през януари т.г. ще убеждава американците,че ще купува американски природен газ. Помните ли ходиха в Хюстън и там Булгаргаз убеждаваше, че преговаря с няколко американски фирми - като се започне от Ексън за природния газ в Черно море, до Шениер за ВПГ. Лаф да стане, сделките никога няма да подпише, защото за западните фирми останаха приказките, за Газпром договорите. Пък и от 1 януари Булгаргаз ще купува и азерски газ. За това тази година Булгаргаз на практика спря да купува друг газ. Падна потреблението, а има договор за задължително изкупуване с Газпром.

Второ, ББ ще пунтамари с приказки как американския газ, като не може да бъде продаден у нас, може да бъде продаден навсякъде в региона през България и на Балканския газов хъб. И пак греда, може ама на приказки, защото основните тръби за излаз към Румъния - реверса на ТрансБалканския поток и Турския към Сърбия са на практика блокирани за Газпром и няма капацитети.

На трето място, ще обяснява как ние сами инвестираме в Александруполис ВПГ и интерконектора Гърция и България, за да имаме диверсификация и прочие екстри. Да, ама работата ще стане чак през 2023 с гръцкия терминал, а интерконектора с Гърция другата есен, докато Газпром ще си има Турски поток преди това. И от тези проекти в бъдеще, цената на природния газ за българските потребители ДНЕС няма са спадне.

И ще се опита да покани някой американски представител за участие в шоуто "Американски газ в България", за достоверност на приятелството. Пътьом може за американски ядрени реактори да спомене. И един кубически метър газ няма да купи, но лафове ще има за милиарди.

Диверсификацията по Борисовски е класическа схема на неговото управление - парите за Газпром, който връща назад за смазване на корупцията у нас, а когато стане реч за ВПГ внос през близки до него фирми, като не се допуска остра конкуренция на Булгаргаз. Важното е българинът да плаща по-скъп газ за да има пари за връщане.

Заредете се с пуканки и кола за поредната серия от шоуто - Бай Бойко пунтамари на тема американски природен газ. От гледна точка на логиката - това, че Конгресът ще гласува санкциите до 15 декември, значи пиарът и шоуто трябва да станат преди това. 

Илиан Василев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!