Правителството на Бойко Борисов няма стратегия за овладяване на епидемията от COVID-19

Правителството на Бойко Борисов няма стратегия за овладяване на епидемията от COVID-19, не разполага с капацитет за справяне с кризата в системата на здравеопазването и затова незабавно трябва да подаде оставка. Управляващите пропиляха ценно време, необходимо за създаване на адекватна организация на лечебните заведения и за подкрепа на медицинските специалисти, както и на чувствителни социални групи. Поставиха и продължават да поставят в риск живота и здравето българските граждани.

С планираното ново затваряне на държавата само ще бъде увеличена тежестта на кризата върху обществото. Тези закъснели действия няма да решат проблемите с разпространението на болестта.

Следващите рекорди по заболеваемост и смъртност ще бъдат отложени с няколко седмици, но не и предотвратени.

От началото на епидемията от COVID-19 до този момент, управляващите нямат идея как да осъществят ефективното карантиниране на вече заразените, как да създадат система за проследяване на тяхното здравословно състояние и за оказване на навременна и ефикасна помощ на заболелите.

Затварянето на бизнеси сега, без готовност за адекватни компенсации за засегнатите фирми и служители, ще нанесе трайни поражения върху благосъстоянието на огромен брой домакинства.

Правителството на ГЕРБ с лекота ще жертва активните граждани, работещите хора, защото не предприе навреме наложителните кризисни мерки: масово и безплатно тестване за установяване заразените; увеличаване на ресурса и капацитета на РЗИ за изолиране и ефективно проследяване на заболелите и контактните им лица; безусловно обезпечаване с предпазни средства и стимулиране на лекари, сестри и санитари, работещи с инфектирани с коронавирус пациенти; обособяване на болници за приемане само с COVID-19, без да се застрашава живота и здравето на останалите болни в многопрофилните лечебни заведения.

Не може да се разчита, че Бойко Борисов и ГЕРБ ще организират адекватно здравеопазването, социалната помощ, помощта за бизнеса сега. Многократно са доказали, че нямат намерения, а и способности да управляват държавата в интерес на хората – нито по време на криза, нито в период на растеж. За сметка на това имат изявени умения да организират схеми за злоупотреби с властта и за лично облагодетелстване.

На това трябва да бъде сложен край с незабавна оставка на правителството и разпускане на парламента. Мерките за справяне с епидемията са ясни и могат да бъдат изпълнени със сигурен и категоричен резултат, стига в управлението да бъдат поставени компетентни хора, с воля и решимост за тяхното налагане и следване.

ГЕРБ и Бойко Борисов не могат да се справят с епидемията от COVID-19

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: svobodnoslovo.eu

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...