Локдаунът е заради некадърното управление: Д-р Стойчо Кацаров

Автор: Д-р Стойчо Кацаров


Неизбежният локдаун

Правителството въвежда локдаунна територията на страната. Затварят се всички училища, заведения, молове, спират се спортни и културни мероприятия и др. Поставянето на страната под блокада изглежда е неизбежно на фона на растящия брой заразени и неспособността на здравната система да обслужва болните хора, не само с Ковид.
Можеше ли да се избегне блокирането?

Да, Правителството можеше да предотврати блокирането, като:

Предприеме мерки за намаляване на скоростта на разпространението на вируса.

Намаляването на скоростта на разпространение на вируса беше постигнато в страни като Корея, Германия и др., като се изолират болните и контактните, а здравите да продължават да живеят и работят както обикновено.

Нашето Правителството така и не успя да създаде организация за проследяване на контактните лица и поставянето им под карантина. Това, че повечето тестовете се заплащат от заразените само по себе си прави невъзможно обхващането на всички преносители на вируса.

Предприеме мерки за реорганизация на лечебните заведения.

Първата належаща мярка беше да се премахнат всички нормативни актове, които забраняват на лечебните заведения да правят промени в предмета на дейност и да трансформират един вид структури и легла в друг вид, за да могат да отговорят на новите потребности на болните с ковид. Нищо такова не беше направено.

Втората мярка е да се дадат повече пари, на тези, които лекуват ковид. Пари бяха дадени, но на всички по равно. Болниците преминаха на бюджетно финансиране от месец март насам и получават твърда сума, без оглед броя лекувани болни. На някои от тях се изплащат по 1000 лева на човек за първа линия без пряка връзка с това колко души с ковид са приели и лекували.

От Нова година НЗОК ще плаща заплати на всички лекари, сестри и санитари, пак без оглед на свършената от тях работа.
Казано в едно изречение, законът пречи на лечебните заведения да се борят с ковид, а в допълнение на това бяха премахнати и финансовите стимули да го правят.
В резултат на неспособността на правителството да ограничи разпространението на вируса и да осигури лечението на тези, които вече са се разболели стигнахме до картината на умиращите хора в линейките и пред входа на болниците.
В такава ситуация локдаунът става неизбежен. Той, обаче не е заради епидемията, а заради некадърното управление на страната.

Д-р Стойчо Кацаров

Източник: https: czpz.org

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...