Крачка назад за ваксините

Крачка назад за ваксините

Изпълнителният директор на компанията AstraZeneca заяви, че е необходимо допълнително глобално проучване за оценка на ефикасността на разработваната от компанията ваксина срещу COVID-19. То се налага поради възникналите въпроси за нивото на защита, която тя може да предложи. 

„Сега, когато открихме, че тя (ваксината) има по-голяма ефикасност, трябва да го потвърдим, така че е необходимо да направим допълнително проучване”, заяви главният изпълнителен директор на компанията Паскал Сорио в първото си интервю за Блумбърг след публикуването на данните.

Той заяви, че не очаква допълнителните изследвания да забавят одобрението на ваксината във Великобритания и Европейския съюз. Разрешението от Американската Федерална агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) обаче може да отнеме повече време, тъй като регулаторът е малко вероятно да одобри ваксината въз основа на проучвания, проведени другаде, особено предвид въпросите за резултатите.

Одобрение на ваксината в някои страни все още е възможно преди края на годината, изрази оптимизма си Сорио.

AstraZeneca и Оксфорд съобщиха в понеделник, че по-ниската начална доза на ваксината, последвана от пълна доза, е довела до 90% ефективност при по-малък набор от участници в сравнение с 62% за две пълни дози.

Ръководителят на американската програма за разработване на ваксини (Operation Warp Speed) обяви, че тези данни са получени от тестване при по-млади хора. Освен това по-малката доза е била давана поради грешка в количеството ваксина в някои от флаконите. Нито една от тези подробности не е разкрита в оригиналните изявления на AstraZeneca или Оксфорд.

„Не бих могъл да кажа, че очаквахме ефикасността да бъде по-висока“, каза Сорио. "Хората го наричат грешка, но това не е грешка.", заяви той.

AstraZeneca е една от няколкото компании, с които ЕК е сключила предварителни споразумения за доставка на възможни бъдещи ваксини. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...