Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бюджетът на ГЕРБ: 48 млн. лв. за охрана на властта, само 10 млн. помощ за отопление

Бюджет 2021 е доста щедър към властта, и доста пестелив към обикновения българин, разкри Narod.bg.

Примери колкото щеш – бърза разходка из конкретиката на бюджета показват, че паите текат като река към Държавната агенция ”Национална сигурност” /ДАНС/, Държавната агенция ”Разузнаване” /ДАР/, Националната служба за охрана /НСО/, както и на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/.

Това стана с гласуване на текстове от закона за държавния бюджет за 2021 г. на второ четене. В бюджета на ДАНС са предвидени 137 551 000 лв. разходи за защитата на националната сигурност.

За Държавната агенция „Разузнаване“ са определени 49 958 900 лв. разходи за информационно-аналитичното обезпечаване на държавното ръководство, подпомагащо процеса на вземане на решения с цел защита на националната сигурност и интересите на страната.

Ето и къде е заровено кучето – в бюджета на Националната служба за охрана са предвидени 47 879 500 лв. разходи за осигуряване безопасността на охраняваните лица и обекти и предоставяне на специализиран транспорт. Близо 50 милиона за охрана на властта от любящия я народ…

За КПКОНПИ ък са определени 23 400 700 лв. разходи за осъществяване на превенция и противодействие на корупцията и публичност на имуществото на лицата, заемащи висши публични длъжности.

На този фон бюджетът предвижда :

•          10,0 млн. лв. за целеви помощи за отопление;

•          21,4 млн. лв. за актуализиране на финансовата подкрепа за хората с увреждания по Закона за хората с увреждания;

•          122,0 млн. лв. за механизма за личната помощ по Закона за личната помощ;

•          79,7 млн. лв. за социална услуга „Асистентска подкрепа“, като делегирана от държавата дейност;

•          47,0 млн. лв. за еднократна финансова подкрепа за хранителни продукти, в размер на 120 лв. годишно, на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/20

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!