Бюджетът на ГЕРБ: 48 млн. лв. за охрана на властта, само 10 млн. помощ за отопление

Бюджет 2021 е доста щедър към властта, и доста пестелив към обикновения българин, разкри Narod.bg.

Примери колкото щеш – бърза разходка из конкретиката на бюджета показват, че паите текат като река към Държавната агенция ”Национална сигурност” /ДАНС/, Държавната агенция ”Разузнаване” /ДАР/, Националната служба за охрана /НСО/, както и на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/.

Това стана с гласуване на текстове от закона за държавния бюджет за 2021 г. на второ четене. В бюджета на ДАНС са предвидени 137 551 000 лв. разходи за защитата на националната сигурност.

За Държавната агенция „Разузнаване“ са определени 49 958 900 лв. разходи за информационно-аналитичното обезпечаване на държавното ръководство, подпомагащо процеса на вземане на решения с цел защита на националната сигурност и интересите на страната.

Ето и къде е заровено кучето – в бюджета на Националната служба за охрана са предвидени 47 879 500 лв. разходи за осигуряване безопасността на охраняваните лица и обекти и предоставяне на специализиран транспорт. Близо 50 милиона за охрана на властта от любящия я народ…

За КПКОНПИ ък са определени 23 400 700 лв. разходи за осъществяване на превенция и противодействие на корупцията и публичност на имуществото на лицата, заемащи висши публични длъжности.

На този фон бюджетът предвижда :

•          10,0 млн. лв. за целеви помощи за отопление;

•          21,4 млн. лв. за актуализиране на финансовата подкрепа за хората с увреждания по Закона за хората с увреждания;

•          122,0 млн. лв. за механизма за личната помощ по Закона за личната помощ;

•          79,7 млн. лв. за социална услуга „Асистентска подкрепа“, като делегирана от държавата дейност;

•          47,0 млн. лв. за еднократна финансова подкрепа за хранителни продукти, в размер на 120 лв. годишно, на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/20

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...