Франция, която отваря в събота, компенсира до 100% бизнеса, Дания – 90%, Австрия – 80%, България – КРЪГЛА 0

Франциякомпенсира до 100 %, но не по-малко от 65% от бизнесите, засегнати от локдауна, като за база се вземат приходите, декларирани за съответните месеци на 2019 г., т.е. фирмите ще вземат повече, отколкото реално биха могли да направят в тази кризисна за продажбите обстановка. В Австрия- компаниите, засегнати от затварянето, могат да разчитат на 80% от оборота им за същия период на предходната година. В Дания- малките и средни предприятия могат да получат компенсация до 90% от оборота си, а големите - до 70%. Компании, които са били принудени да затворят заради Ковид-19 - в т.ч. нощни клубове, организатори на културни и спортни събития и др., могат да кандидатстват за компенсации в размер на 100% от загубения си оборот.

Отделно от това вървят социалните мерки в споменатите и всички други 26 страни от ЕС, извън България.
Понеже заплатите не са единственият разход на бизнеса – има осигуровки, без които фалират социалните системи и няма пари за пенсии, детски, инвалидни, фалират банките, на които няма кой да плаща кредити, за да дават
кредити на нуждаещите се, не могат да се събират данъци, не се плащат наеми, от които живеят общините и наемодателите – у нас това са стотици хиляди хора, най-често без друго препитание

Всички тези държави членуват в Европейския съюз също като нас. Подобни мерки действат навсякъде, включително сред бившите ни посестрими от соцблока в Източна Европа.

Българското правителство, което трябваше да е разиграло за 6-те месеца от локдаун до локдаун всички сценарии за развитие на икономическата криза, свързана със здравната катастрофа, няма идея какво да прави и нищо не прави. При това има и ресурс – новия кредит от 5 млрд.лв., който изтегли неотдавна с неясна и необяснена цел.
В задачата се пита защо ни е тогава Министерство на икономиката?

Единствено коалиционният партньор НФСБ на Валери Симеонов, който идва от частния бизнес, предлага 80% компенсация за компаниите.

Имаме отговор защо правителството не дава компенсации, от които не се прибират комисионни. Ще ви разкажем с конкретни примери какви проценти се вземат по т.нар. програми, за които кандидатства бизнесът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...