Румяна Ченалова: Националната катастрофа е факт! Оставането им във властта е възможно само чрез фалшифициране на изборите

Националната катастрофа е факт – икономически, демографски, социален. Здравната система е в колапс отдавна.

Схеми, сметки, лъжи на едро и дребно, унищожаване на законността и свободното слово , арогантност и лицемерие, некомпетентност и презрение – това са характеристиките на управляващата шайка.

Оставането им във властта е възможно само чрез фалшифициране на изборите.

Подаянията на Борисов имат лимит.Предстоят тежки месеци – глад , мизерно съществуване , болести и смърт.Пари няма и не само заради Ковид епидемията.Обещанията и режисираният възторг от “ успехите“ на правителството не са в състояние да замъглят реалната картина на разрухата.

Най- важното сега е да се блокират оптимално възможностите за фалшификации на изборните резултати.

Народното събрание няма да го направи чрез съответни промени в Изборния кодекс, знаем защо…
Създаването на комитети и други формати за контрол на изборите е сериозна и полезна крачка.

Нужен е обаче регламент, който да облече решенията в законова форма.
Мисля си, че това може да се организира от Президента – единствената институция, която остана на страната на народа , показа твърдост, почтеност и воля.

Как да стане?

Едно широко обсъждане, организирано от Президента ,инициирано от парламентарно представени или не партии и движения, на което да присъстват представители и експерти на всички опозиционни партии и движения, граждани , специалисти и задължително състава на ЦИК.А защо не и представители на ЕК или еврокомисията за граждански права и свободи, ЕП и други международни организации и структури.

ИК / чл.112 ал.1 т.2/ позволява като наблюдатели да присъстват чуждестранни представители на Европейския парламент, на чуждестранни парламенти, на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и други парламентарни асамблеи, на чуждестранни партии и неправителствени организации, както и лица, които не са български граждани, посочени от партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати.
Според чл.112 ал.5 Министерството на външните работи отправя покана към посочените организации , както и към лицата, посочени от партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати, или от чуждестранни партии и неправителствени организации.

Защо тогава българският президента да не ги покани да присъстват на едно предварително широко обществено обсъждане на гаранциите за честно провеждане на изборите.

Обсъждане с конкретни предложения , чиято ефективност да ангажира ЦИК да въведе съответните допълнения в правилника си, да въведе правила за работата на РИК и СИК, които да осигурят реален контрол.Простичко е – камера, запис, нотариус, само един химикал в секция и т.н.

Едно такова обсъждане ще покаже и друго – кой наистина иска контрол върху изборния процес.
Задкулисните процеси по договаряне на официални и скрити коалиции в бъдещото управление са в ход.
Купените рейтингови агенции са във вихъра на творческите си измислици, които утре да станат реалност чрез фалшификацията на изборните резултати.

Така че, може би е крайно време за такъв формат с водещата роля на президента.Само така би имало реален резултат.
За да се случи обаче е нужна широка обществена подкрепа и ангажиране на президентската институция.Президентът не чете мислите ни като Борисов и няма претенциите за Спасител.Той спазва закона.

Опозиционери, време е за реални действия!
Да оставим егото и критиките на Борисов и да проявим единомислие, воля и мъдрост!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...