Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев: Хората се паникьосват повече от системата, отколкото от вируса

.
Илиян Василев

От коронакризата се произведоха много страхове. Има аналогия с банките – ако не се реагира достатъчно рано на слуховете, системата рухва. Благодарение на философията, по която управлява Борисов, първо се изчаква проблемът да гръмне, после се насаждат противоречия в обществото – лекари срещу лекари, родители срещу учители. Всичко това е за да се отвлече вниманието от истинските проблеми.

В интервю пред Банкеръ Илиян Василев каза още: 

Не може ако получиш инсулт, два дни да чакаш резултат от писиар, за да те лекуват, при положение, че всяка минута е съдбоносна. 

Също така всеизвестен е фактът, че вируси не се лекуват с антибиотици. Хората се паникьосват повече от системата, отколкото от вируса. 

Ситуацията казва: спасявай се сам, корабът е без кормчия. А ключовата дума е солидарност, това е основният капитал на едно общество. Как да има солидарност, когато държавните служители предизборно получават допълнителни пари за сметка на останалия народ. 

Кризата бушува, бизнесът пропада, а администрацията благоденства с парите от неговите данъци. 

Логиката за реакции при криза предполага различни министерства да бъдат ангажирани в противодействието. Ние тръгнахме по погрешна следа. И попаднахме в матрицата на управлението, в която се работи на принципа „проба-грешка“. 

Очертават се избори в коронакриза. Неслучайно в Щатите 2/3 от гражданите гласуваха по пощата. У нас при всички случаи трябва да се създаде сигурна система за дистанционно гласуване. Иначе много хора може изобщо да не отидат до урните.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!