Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво е "Големият рестарт"?

/Поглед.инфо/ Интернет със сигурност напоследък е пленен от приказки за "Големия рестарт". Терминът е голяма тенденция във Фейсбук и Туитър. Дори Ню Йорк Таймс специално публикува статия, за да го отхвърлят като "конспиративна теория".

Но той със сигурност не е просто конспиративна теория.

Бях решен да стигна до дъното на цялото нещо и ще споделя фактите, които Ню Йорк Таймс или не могат да намерят, или не искат да разкрият пред хората.

Оказва се, че "Големият рестарт" е реална инициатива, която е започната от Световния икономически форум.

Тя има за цел да накара "глобалните акционери да си сътрудничат в едновременното менажиране на директните последствия от кризата с Ковид-19."

Следното идва директно от официалния сайт на Световния икономически форум:

"Има належаща нужда глобалните акционери да си сътрудничат в едновременното менажиране на директните последствия от кризата с Ковид-19. За да се подобри състоянието на света, Световният икономически форум започва инициативата Големия рестарт."

"Харисън" реагират на обърканото заглавие на Ню Йорк Таймс, обявявайки, че Големият рестарт не е реален.

От друга страна, "Таймс" дори имат корица, която е на базата на Големия рестарт.

И така, Ню Йорк Таймс разпространява фалшиви новини, когато ни казва, че "Големият рестарт" е просто "конспиративна теория". От изданието дължат на всички ни извинение.

Според Световния икономически форум, "Големият рестарт" е "уникален прозорец на възможност" за световните лидери.

Те ще могат да формират "бъдещото състояние на глобалните отношения, посоката на националните икономики, приоритетите на обществата, природата на бизнес моделите, както и менажирането на глобалните общи неща."

"Докато навлизаме в уникален прозорец на възможност за формиране на възстановяването, инициативата ще предложи прозрения, които да помогнат да се информират всички тези, които определят бъдещото състояние на глобалните отношения, посоката на националните икономики, приоритетите на обществата, природата на бизнес моделите, както и менажирането на глобалните общи неща", казват от Световния икономически форум.

"Черпейки от тази визия и огромната експертиза на лидерите, които са ангажирани из общностите на Форума, Големият рестарт положи един набор от измерения за изграждането на нов социален договор, който уважава достойнството на всяко човешко същество", добавят те.

С други думи, Големият рестарт е фактически подновена насока за Новия световен ред.

Човекът зад Големия рестарт е Клаус Шваб. Той е основател и изпълнителен директор на Световния икономически форум.

На едно място в официалния сайт на Световния икономически форум има статия от Клаус Шваб, която е озаглавена "Сега е моментът за "велик рестарт".

Следното е извадка от нея:

За да се постигне по-добър изход, светът трябва съвместно и бързо да префасонира всички аспекти на нашите общества и икономики - от образованието до социалните договори и работните условия."

"Всяка страна, от Съединените щати до Китай, трябва да участва, както и всяка индустрия, от петролно-газовата до технологичната, трябва да бъде трансформирана", добавя Шваб.

"Накратко, нуждаем се от "Голям/Велик рестарт" на капитализма."

Той е много открит относно факта, че иска да "префасонира всички аспекти на нашите общества и икономики". Това означава, че всички аспекти на човешката дейност попадат под неговия план.

Но в частност, той много иска "Голям" или "Велик рестарт" на капитализма.

Според Шваб, има три основни компонента на "Големия рестарт". Първият включва реформа на икономическите ни системи, за да "доведат те до по-равни резултати".

"Още повече, правителствата трябва да приложат отдавна отлагани реформи, които водят до по-равни резултати. В зависимост от страната, това може да включва промени в данъците, изтеглянето на субсидиите за въглеводородите, нови правила за управление на интелектуалната собственост, търговията и конкуренцията", пише той.

За съжаление, струва ми се, че Клаус Шваб има предвид точно същото като американската политичка Александрия Окасио-Кортес, когато тя говори за "по-равни резултати".

Второ, Шваб казва, че един от основните компоненти на "Големия рестарт" ще включва огромни правителствени инвестиции в "зелената" градска инфраструктура "и други подобни проекти".

"Вторият компонент на политиките за Големия рестарт ще гарантира, че инвестициите способстват за споделените цели, като равенството и устойчивостта", пише той.

"Тук, мащабните програми за харчене, които много правителства прилагат, представляват голяма възможност за прогрес. Европейската комисия например, разкри палнове за фонд за възстановяване на стойност 750 милиарда евро", казва Шваб.

"Съединените щати, Китай и Япония също имат амбициозни планове за икономически стимули", добавя той.

"Вместо да използват тези средства, както и инвестициите от частни организации и пенсионни фондове за да запълват дупките в старата система, трябва да ползваме тези неща за да създадем нова система, която е издръжлива, равна и устойчива в дългосрочен план", счита директорът на Световния икономически форум.

"Това означава например, изграждането на "зелена" инфраструктура и създаването на инициативи за индустриите да подобрят резултатите си по екологията, социалните и правителствени метрики", добавя той.

Не ви ли звучи това много като "Зелената нова сделка", която мнозина ляво-либерали прокарват тук в Съединените щати?

Трето, Клаус Шваб предвижда прилагането на "иновациите", които видяхме по време на Ковид пандемията като модел за "всеки сектор" в нашето общество....

"Третият и финален приоритет на политиките на Големия рестарт, е да се съберат иновациите на Четвъртата индустриална революция за да подкрепят общественото благо, особено като адресират здравните и социални предизвикателства", казва Шваб.

"По време на Ковид-19 кризата, компаниите, университетите и други обединиха сили за да разработят диагностика, терапевтика и възможни ваксини, да установят центрове за тестове, да създадат механизми за проследяване на инфекциите и предоставяне на лекарства", аргументира се той.

"Представете си какво би било възможно, ако подобни концентрирани усилия се правеха във всеки сектор", казва Шваб.

С други думи, изпълнителният директор Клаус Шваб смята, че глобалният отговор на Ковид пандемията може да бъде план за управление на всяка област от животите ни в бъдещето.

Не звучи ли това направо чудесно?

Разбира се, за да могат да вкарат глобалистите и Съединените щати на борда с този "Голям рестарт", те трябва да разкарат първо президента Доналд Тръмп.

В момента те си мислят, че са много близо до постигането на тази цел.

Глобалистите предвиждат "устойчиво" бъдеще. В него всички форми на човешка дейност са следени много внимателно, и разбира се, се контролират за "благото на планетата".

Те са напълно убедени, че това, което е най-добре за човечеството е една глобална система, при която всички нации на света все повече се интегрират.

Но тези от нас, които се противопоставят на глобалистите разбират, че една световна система, неизбежно ще се развие в пълен и краен глобален кошмар.

Глобалистки публикации като Ню Йорк Таймс ще продължат да ни убеждават, че планове като "Толемия рестарт" дори не съществуват.

В същото време, глобалистките организации като Световния икономически форум публично обявяват плановете си, при това най-открито.

Във времена като тези, абсолютно императивно е да мислите сами за себе си, защото измамата е навсякъде.

Тези, които могат да разпознават истината биват подигравани днес.

Превод: СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!