Честито на Чекмеджетата! Концесията на летище „София” става 40% за хунтата, 60% за държавата (ЕТО СХЕМАТА)

Честито на мутрите! Концесията за летище „София” на чуждестранния консорциум „Соф кънект” тихомълком е променена, разкри източник на Narod.bg. Схемата е така измислена, че 40 процента от приходите в аеропорта да отидат за фирмите на мутрите около властта, а 60 на сто от летището, които не носят никаква печалба, да останат за държавата.

Врътката е, че чуждата фирма се възползва от клауза в договора, която й позволява частична концесията на софийското летище – фирмата ще вземе само паркингите и магазините на територията на аеропорта, а държавата като собственик ще управлява и обслужва цялата друга дейност.

Кучето е заровено във факта, че само магазините и паркингът са на печалба, всичко останало е щета и ще остане за сметка на данъкоплатеца, категоричен е източникът на Narod.bg.

В края на юли концесията за аеропорта между държавата и консорциума „Соф кънект” бе подписана на четири очи в Министерския съвет без медии и публично представяне на плановете на концесионера.

Обединението SOF Connect на базирания в Париж фонд Meridiam и строителя Strabag, който участва с 1%. За оперирането му ще ползва подкрепата на летище „Мюнхен”, като първоначалният ангажимент на летищния оператор е за първите 12 години на договора.

Чуждият инвеститор ще плати еднократно веднага и 281 млн. евро (550 млн. лв.). С тези средства българското правителство планира да покрие дълговете на БДЖ и да купи нов подвижен състав.

Освен това всяка година „Соф кънект” ще заплаща годишно концесионно възнаграждение в размер на по-голямата от двете суми – 24 542 010.30 евро или сумата, определена чрез прилагане на 32% спрямо общия размер на общите приходи от концесията за съответната година от нея, съобщи Министерството на транспорта.

Коронакризата предизвика драстично свиване на полетите, което доведе до срив на пътниците. Редица летища по света дори бяха затворени по време на въведените извънредни мерки през пролетта.

Това очевидно не е разколебало „Соф Кънект”, който още след спечелването на концесията обяви, че има дългосрочни намерения към столичния аеропорт. Неслучайно в договора има клауза, която позволява при изпълнението на определени условия, концесионният договор да бъде удължен е още една трета за срока на концесията.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/20

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...