Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Пандемията ни съсипа (НЕ КРАЖБИТЕ!). Пълният локдаун не дава никакъв резултат за заболяването, а щетите са огромни

Пандемията съсипа икономиката ни. Това се разбра от думите на Борисов

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат за заболяването, хем - огромни щети на бюджетите". Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод край Самоков за техника и автомобили, сред които военни, дори и линейки, предаде Днес.бг.

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза Борисов. "Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви премиерът.

Собственикът на компанията се похвали пред Борисов, че изнасят и бронирани машини за Германия. Заедно с Борисов е и икономическият министър Лъчезар Борисов.

Премиерът припомни различните мерки - 60/40 и 80/20. Похвали се, че държат безработицата ниска, хората работят, не се чувстват застрашени.

"Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20",каза той и добави: "Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват".

Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.

От завода показаха на Борисов колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече произвеждат първите 5, а остават  още 5. Сред другите страни, за които изнасят продукция от компанията, са Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Последният им успех бил бронираните автомобили.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!