Математик: Не знаем реалния брой заразени у нас. Скоро ще оглавим класациите в Европа

Математик: Не знаем реалния брой заразени у нас. Скоро ще оглавим класациите в Европа

В момента 20 000 е разликата между карантинираните и активните случаи, тоест има 20 000 активни лица, които не са под карантина и разпространяват потенциално вируса, което е просто нелепо. Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ математикът Петър Велков. Скоро ще оглавим почти всички класации в Европа, ситуацията е тотално изпусната, смята той. Според всички водещи епидемиолози и лекари на първа линия, мерките трябва да се затегнат, подчерта Велков. 

Все още не сме стигнали пиковите стойности на епидемията у нас и тепърва числата ще нарастват. В следващите десет дни се очаква хората, които се нуждаят от спешна здравна помощ да нарастват, а в следващите 14 дни се очаква да се увеличат и смъртните случаи, каза в сутрешния блок на БНТ математикът Петър Велков.

Има най-различни примери в Европа и не само - колкото повече се бавим, толкова повече време отнема да се види ефектът от мерките и от един локдаун, коментира математикът. По думите му, случаите ще нарастват в първите няколко дни, дори ако мерките бъдат затегнати сега.

Ако сега вземем мерки, тогава ще имаме и едни много по-спокойни празници през декември със семействата си и ще можем да започнем по-спокойно и годината, което е добре и икономически.

В момента 20 000 е разликата между карантинираните и активните случаи, тоест има 20 000 активни лица, които не са под карантина и разпространяват потенциално вируса, което е просто нелепо.

Ние не управляваме пандемията, разчитаме на късмета и на самосъзнанието на хората. В момента нямаме данни за реалната ситуация, което е много притеснително. Изготвянето на математически модели става все по-трудно, тоест не знаем какъв е реалният брой на заразените в България, трудно е да правим сметки.

Според математика, данните за хоспитализация също не са реални, тъй като един сериозен процент от хората, които се нуждаят от болнично лечение, нямат достъп до хоспитализация. Съответно, това надвишава и данните за смъртността. По различни данни, може би с 50% е по-висока директно смъртността от COVID-19.

Съвсем скоро ще гоним 200 смъртни случая на ден, вече минахме три поредни дни с над 100 броя. В момента виждаме смъртността в резултат на седмицата около 1 ноември, а тогава имахме два пъти по-малко заразени, което означава че към края на месеца, смъртността ще нарасне двойно.

Скоро ще оглавим почти всички класации в Европа, ситуацията е тотално изпусната, допълни Велков.

Присъственото обучение е проблем, училищата са ускорител на пандемията, защото децата са преносители, въпреки че повечето изкарват заболяването безсимптомно, категоричен е Велков, който е и учител по математика.

"Вчера наш колега учител на 33 години загуби битката с коронавируса, без никакви заболявания и остави жена и дете. Затова и ние създадохме фонд за децата на героите, така че, нека всеки който желае, да помогне", призова Велков.

В момента е ужасяващо - нямаме учители, има висока заболеваемост, а леталитетът е изключително висок - 1,5% при учителите. Ако това продължи, скоро няма да има кой да учи децата ни, направи мрачна прогноза математикът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://glasove.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...