Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Андрей Райчев: СЗО извърши чудовищно престъпление, по-голямо от това на Хитлер и Сталин

"Чудовищната пропаганда от СЗО извърши огромно престъпление, по-голямо от това на Хитлер и Сталин – те разболяха от психоза над 1 милиард души. Тези хора живеят в страх, затворени в клетка. Тези 20% в България, които са за пълно затваряне също са наши съграждани и трябва да им помогнем да излязат от психичния инцидент, в който ги забъркаха и за което ще им трябат месеци и години, за да излязат от тази ситуация", каза Андрей Райчев. Като второ престъпление той посочи отношението към българските деца: "Вече 6 месеца държим децата извън училище, те нищо не учат."

Да вземеш властта през страха, това е елементарно. Но никой от политиците не го направи – Борисов, Иванов, Манолова, Трифонов и даже Доган, не изигра гадната карта. За сметка на България и нова паника да вземеш властта. Тоест нито един от политиците не се възползва от тази ситуация, което е много добре. Това много приятно ме изненада. Това коментира в студиото на БНТ социологът Андрей Райчев. 

Ние сме трети в Европа по смъртност – това е пълна глупост. Защото не казаха обаче от какво. Всичко, което трябва да правим е да успокояваме хората. Но много важно е да кажа – социологията показва, че половината хора вече са прекарали вируса и това е нещо добро. И смятам, че до първите месеца на догодина кошмалът ще свърши. Но се питам – до края на живота си ли ще живеем с този кошмар, защото едва ли грипове повече няма да има. Според мен обаче му се вижда краят, обясни тезата си социологът. 

На въпрос изправени ли сме пред хуманитарна криза, Райчев изтъкна, че лично той не е съгласен с тази теза и с желанието на една пета от българите да бъде затворена държавата заради доста притеснителните тенденции от пандемията у нас – повече болни, повече починали. 

Хуманитарна криза и локдаун на държавата. Аз не съм съгласен, макар да имам уважение към хората, които подкрепят подобна крайна мярка. "Чудовищната пропаганда от СЗО извърши огромно престъпление, по-голямо от това на Хитлер и Сталин – те разболяха от психоза над 1 милиард души. Тези хора живеят в страх, затворени в клетка. Тези 20% в България, които са за пълно затваряне също са наши съграждани и трябва да им помогнем да излязат от психичния инцидент, в който ги забъркаха и за което ще им трябат месеци и години, за да излязат от тази ситуация", каза Андрей Райчев.

Като второ престъпление той посочи отношението към българските деца. 

Вече 6 месеца държим децата извън училище, те нищо не учат. Една година означава 10 на 100 от образованието у нас, а това е изоставане от европейското и световно образование. Ние ще ги правим ли участие в гигантския свят, който е едно голямо състезание, попита социологът. 

Андрей Райчев очерта още по-образно ситуацията, в която се намираме сега заради пандемията. 

Ние имаме две безспорни личности – Левски и Ботев. Представяте ли си Ботев да каже – най-важно е здравето. Най-добрият човек е смелият човек, който се бори за свободата си. Към дезертьорите трябва да има само презрение. Нищо уважително няма в страха и страхливеца, посочи той и добави: Баламите са потребителите, които мислят, че всичко става с пари. Има неща, които стават с борба и смърт.

Източници: БНТ, "Епицентър"

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!