Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Безредици в Берлин заради коронавирусен закон “като при ултра левия национал-СОЦИАЛИСТ Хитлер”

Хитлер срещу Сталин: социалисти срещу социалисти

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

/Поглед.инфо/ Полицията в Берлин използва водни оръдия и сълзотворен газ срещу протестиращи, които се противопоставиха на измененията в закона за защита срещу инфекциозни заболявания.

Според различни източници в акцията на протеста са участвали от 5 до 10 хиляди души. Причината за демонстрацията e гласуването в Бундестага за изменения в закона за защита срещу инфекциозни болести. Въпреки "медицинския" характер на измененията, много обикновени германци виждат политическата опасност от нововъведенията. Факт е, че измененията разширяват правомощията на германското федерално правителство, така че канцлерът Ангела Меркел може да взема решения без участието на федералните провинции. Освен това новото законодателство ще позволи събирането на данни за гражданите от телефона.

„Федералното правителство е упълномощено да обяви национална епидемична ситуация. В резултат на установяването на такава разпоредба Министерството на здравеопазването може да предприема мерки без съгласието на Бундесрата“, се казва в текста на измененията.

Германската блогосфера вече сравнява измененията на Закона за извънредните сили на Хитлер (Ermächtigungsgesetz), приети от Райхстага през 1933 г. под натиска на НСРП. Този закон премахва гражданските свободи, прехвърляйки извънредни правомощия на правителство, водено от райхсканцлера Адолф Хитлер. Всъщност тогава законът се превръща в последния етап от завземането на властта от национал-социалистите в Германия.

В правителствения район на Берлин демонстрантите, наред с други неща, изпяха германския химн и скандираха: “Ангела, народът е тук!"

Полицията работи усилено върху демонстрантите. Според видеозаписите срещу протестиращите се използват водни оръдия и сълзотворен газ. Например, има кадри, в които полицията събаря депутата от Бундестага от „Алтернатива за Германия“ 55-годишния Карстен Хилзе и след това го отвежда със завързани ръце зад гърба. Самият Хилзе е работил като полицай преди да влезе в политиката.

Превод: В. Сергеев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info/s

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!