Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандално! Зам.-шеф на ВМА слага диагноза COVID срещу 60 лв. без тест: Narod.bg

60 лв. за преглед, който никога не се е състоял и положителен резултат за COVID-19 от тест, който никога не ви е правен!  Това е равносметката за десетки пациенти, консултирани онлайн не от кого да е, а от един от сочените за водещи инфекционисти в България – доц. Георги Попов, научи Narod.bg от потърпевши пациенти.

Прегледите доцентът, който е шеф на инфекциозното отделение на ВМА, извършвал през няколко от нашумелите по време на пандемията сайтове за онлайн консултации. Лошо няма, и без това една голяма част от пациентите не могат да стигнат до болница, защото там места няма, личните им лекари не си вдигат телефона, а линейките не могат да насмогнат.

Как обаче вземаш пари от хора в нужда, без дори да си ги виждал? Как така поставяш диагноза „на сляпо и без тест”?

Е, парите не отиват съвсем на вятъра – пациентите все пак получават „рецепта” и лечение за недоказаното си заболяване – Ксимебак, Авелокс, Ентан, Корвирал, Дексаметазон. По какъв метод ги диагностицира видният инфекционист и на какви достоверни данни обосновава това лечение остава загадка.

Морално ли е когато обществото търси авторитети, на които да се опре, да хвърляш петно върху днешните герои, както ние медиите всекидневно определяме лекарите, черпейки лични парични облаги от безпомощни хора?  Морално ли е колегите ти в отделението да изнемогват месеци наред, рискувайки всекидневно здравето и живота си, да се молиш на доброволци да помагат, а ти да стоиш пред компютъра и да лекуваш на принципа „звездите ми го говорят”. Че и пари да изкарваш на гърба на болни хора? И закапак – да прибираш и прословутите 1000 лева за първа линия. Не само, че не е морално, но е и скандално!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!