Медсестра: Намаляват ни заплатите от Нова година, изчезваме: Lupa.bg

Медсестра пред Lupa.bg: Намаляват ни заплатите от Нова година, изчезваме

Заплатите на медсестри, лекари и санитари няма да бъдат вдигнати от 1 януари, както обяви здравният министър Костадин Ангелов. Ще бъдат дадени бонуси на медицинския персонал. Това обясни пред Lupa.bg председателят на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева.

„Тези бонуси ще важат само за времето на пандемията. На практика се получава намаляване на възнагражденията, тъй като досега всички от първа линия получаваха по 1000 лв. по програма на ЕС, а след Нова година парите свършват. Медиците ще вземат тогава по 600 лв. допълнително, медицинските специалисти 360 лв., а санитарите 120 лв. Не съм съгласна с това разделение при бонусите. При основните заплати може да има такова, но не и в допълнителните суми, тъй като рискът от заразяване е еднакъв за всички“, категорична е Илиева.

Според нея правителството няма да задържи медицинското съсловие с тези пари. „Никой няма повече да рискува живота си. Статистика не се води колко здравни работници са загубили живота си в битката с коронавируса. Не се знае колко медицински специалисти са заразени, не се знае колко са под карантина “, обърна внимание медсестрата.

„Сега няма достатъчно медицински специалисти не само защото са напуснали системата, а защото на много места се водят само на хартия в болници фантоми, като използват дипломите на определени лекари и по този начин източват НЗОК“, каза още Илиева.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...