Забавя, но не забравя. Държавата все пак удари ”Хиполенд”

.
протестиращите подкрепиха "Хиполенд" след безпрецедентната институционална проверкаИзточник: БГНЕС

Две месеца след опита на три институции да респектира магазина за детски играчки “Хиполенд”, управляващите все пак успяха да ударят фирмата.

В петък Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е наложила глоба от 124.5 хил. лв. на "Хиполенд" за нелоялна конкуренция. Решението на КЗК е взето след сигнал на потребител за недобросъвестни търговски практики. Става дума за рекламна кампания за промоция на продукти на “Lego”. 

"Един "случаен" човек отишъл да си купи в магазина шест вида Lego в промоция, имало само пет. В други магазини го имало и шестия, но той не бил длъжен да ги обикаля. Почувствал се ощетен и сезирал не Комисията за защита на потребителите, а Комисията за защита на конкуренцията. Тя се самосезира и започва поредното производство, пишат от “Капитал”. 

ФрогНюз припомня, че до тук се стигна по време на протестите срещу управляващите. Синът на собственика на “Хиполенд” пострада по време на първото Велико народно въстание, при което имаше значителна ескалация на напрежението.

Тогава Мартин Колев публикува официална позиция на фирмата и застана зад протестиращите. Непосредствено след това започна безпрецедентна проверка на обекта и три институции се стовариха пред офисите. Последва незабавен обществен отзвук, а случката като че ли потъна. Оказва се обаче, че държавата все пак е успяла да удари фирмата.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...