Луд скандал в МС заради нов локдаун: Lupa.bg

Само в Lupa.bg: Луд скандал в МС заради нов локдаун

Миналата седмица, когато положителните случаи на коронавирус у нас затвърдиха бройката от над 4000 на ден, България е била на косъм от ново тотално затваряне, научи Lupa.bg. Заповедта за крайната ограничителна мярка е била подписана от здравния министър, но точно в този момент се намесил премиерът.

Когато разбрал за стъпката, която шефът на здравното ведомство смятал да предприеме, Бойко Борисов вдигнал луд скандал на Костадин Ангелов, защото бил категорично против тези действия.

Министър-председателят бил притеснен заради натиска над здравната система, причинен от COVID-19, но многоктратно по-притеснен бил от последствията след нов локдаун. Той не искал да си навлича гнева нито на бизнеса, нито на обикновените граждани.

От една страна затварянето на държавата струвало твърде скъпо на фона на и без това крехката ни икономика. От друга страна Борисов се страхувал, че подобен ход би отприщил нова вълна на недоволство. В момент, когато протестите срещу правителството почти замряха, това било последното, от което премиерът имал нужда.

Освен това Борисов чакал на тръни да види какво ще се случи тази събота, на 21 ноември, когато пред старото Народно събрание се организира поредният всенароден протест срещу властта.

Неслучайно последните дни Бойко Борисов се държал толкова ведро и оптимистично - за да неглижира проблема и да минем през болестта между капките. Премиерът даже разпоредил да преобладават положителните новини - за това как нараства броят на оздравелите и как няма недостиг на лекарства. Всъщност, още от лятото целта на министър-председателя била кабинетът да оживее до януари, защото три месеца преди редовните парламентарни избори не може да се насрочва предсрочен вот. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...