Лудницата представя: Оберфюрер Жана д’Арк брани Наполеон I нашенски

.

Те идват...

Силно дрънчене се чува в държавата. Не било от онази поцинкована кофа обаче, а от предните тампони на носачите на бойковия джип – измори се машината да влачи ВИП баластра по пътни строежи... Премиерът търчи нагоре-надолу и вика: „Преврат! Преврат! Арбайтен! Арбайтен!“, а същисаният български народ припява: ”Тралала, тралала...”. България все по-често осъмва и замръква в Карлуково.

Деница Сачева – оберфюрер по социалните въпроси, се хвърли на амбразурата, да прикрие напиращите съмнения за нередовност с гърди. Сачева обясни думите на премиера Бойко Борисов, който тези дни цитира лозунга „Работата те прави свободен“, изписан на  концлагери. Не! – извива тя като истински психолог по „Дарик“, - Премиерът не е цитирал лозунг от „Аушвиц“, а се радваше, че отново работи. Бойко Борисов беше 16 дни в карантина. За десет години той никога не е прекарвал толкова време вкъщи. За него да излезе навън и отново да изпълнява задълженията си по начина, по който той ги разбира, като премиер на тази държава, наистина беше свобода. Той говореше за себе си – връщайки се на работа той отново се чувства свободен.” Аргументите на Сачева.

Ако беше по някоя телевизия, сигурно щяхме да видим сълзи да се стичат по мъжественото лице на правителствената Жана д’Арк, но беше по радиото и тази картина остана скрита от очите ни.

Възникват обаче някои въпроси:

Борисов ли е накарал Сачева да превежда какво е искал да каже?

Не е ли в състояние Борисов сам да обясни какво е искал да каже с това, което каза? Защото ако не е, има нужда от д-р Гълъбова, а не от Сачева.

Откъде Сачева знае, че за 10 години Борисов никога не е прекарвал толкова време вкъщи? Тя е министър от няма и година…

Сачева видя ли как Борисов се радваше на маркировката върху асфалта и на LED осветлението?

Сачева видя ли как го гледат професорите лекари, които по принуда го придружаваха?  

Като е тръгнала от „Аушвиц“ Сачева да обясни и за чекмеджето с пачките, златните кюлчета и пистолета. За "проста кърджалийска п...а" също.

Трудно е да се определи в какъв жанр се изявяват Борисов и Сачева, но Салвадор Дали е казал нещо тъкмо като за случая: "Между откачения и мен има само една разлика: откачения мисли, че е нормален, а аз знам, че съм луд".

Правете разлика между луди гении и просто луди. Хора с психични проблеми.

Бойко и Деница отказват да разберат, че животът не е само гепене и слугинаж.

И още малко от Дали: "На шест години исках да съм готвач, на седем – Наполеон. Оттогава амбициите ми непрекъснато растат“.

Крайно време е д-р Цветеслава Гълъбова да изпълни своя хуманен, професионален и граждански дълг.

Д-р Димитър Попкутуев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!