"Зелените коридори" превърнаха пенсионерите в престъпници

'Зелените коридори' превърнаха пенсионерите в престъпници

Възрастен мъж с патерици не е бил допуснат да пазарува в голяма търговска верига в Кюстендил

Възрастен мъж с патерици не е бил допуснат да пазарува в голяма търговска верига в Кюстендил вчера следобед. За случая съобщиха очевидци в социалната мрежа фейсбук. 

Свидетел разказва, че охраната не е пуснала възрастния човек въпреки молбите му, че му е сложно да си отиде и да се върне пак в часовете, определени от здравното министерство. В знак на протест той е хвърлил патериците си, паднал е на земята и е казал, че и да се зарази с COVID-19, не му остава много. На мястото са били извикани полицаи.

Публикацията предизвика вълна от възмущение срещу заповедта на министерството, според която възрастните хора могат да пазаруват само между 08:00 и 10:00 часа. Коментиращите не обвиняват охранителя, защото изпълнявал нареждания и имал началници, но са категорични, че:

„АБСУРДНИТЕ ЗАПОВЕДИ! ТОВА БЕЗУМИЕ ТРЯБВА ДА СПРЕ!!! Пред Кауфланд(Кюстендил)! Възрастен човек с патерици не е бил допуснат от охраната да пазарува въпреки молбите му, че муе сложно да се върне и да идва пак, хвърли патериците падна и каза, че какво като се зарази на него и без това не му остава много! Извикаха и полиция заради,, престъпника"! Е така умират хората, а не от ковид!“ - пише авторът на снимките. 

Междувременно заповедта беше променена на:

„Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 часа. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст. Аптеките трябва да организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 ч. и 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.“

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...