Караянчева се запъна, не ще да махне "сърпа и чука" от парламента – Чакат завръщането на комунизма с левия Джо Байдън

Караянчева се запъна, не ще да махне 'сърпа и чука' от парламента

Loremipsum

Люта битка в съда може да се разгори между ръководството на парламента и Групата за натиск с бившите депутати Методи Андреев, Мартин Димитров и адвокат Петър Славов. Тримата настояват, че не може на фасадата на парламента в държава от ЕС да се мъдрят остатъците от сърп и чук на символа на СССР. На входа на парламента трябва да бъде поставен Държавният герб, безкомпромисни са десните.

„Обида към  българското Народно събрание е да заседава в сграда, в която все още стоят символиките на бившия Съветски съюз.“, атакува преди месеци Методи Андреев.

Казусът бе вкаран в съда от ексдепутатите, след като, въпреки апела, администрацията на Цвета Караянчева ги ядоса с писмен отговор, в който се казва, че нормативното изискване за поставяне на държавния герб на новата сграда на парламента не изисква „непременно, гербът да се постави на видимо място на фасадата над централния вход.“ „От нормите на закона не произтича задължение за изобразяване на държавния герб на сградата му“, се казва в отговора на чиновниците от НС.  

Чиновниците обясняват и че входът откъм Ларгото – Западният вход, не е централен за сградата.

След шокиращия отговор, адвокат Славов изригна в социалните мрежи и отправи следните въпроси към Караянчева и компания:

-Държавният герб може ли да се постави в мазето?

-Държавният герб може ли да се постави при задния вход/изход - ако властта възнамерява да го ползва преимуществено до края на мандата?

-Държавният герб може ли да не се поставя въобще и да си караме с остатъка от комунистическия със сърпа&чука, отпреди 1989г?!!

Ексдепутатите са сигурни, че ръководството на парламента ще оправдае нежеланието за премвахване на комунистическите символи и поставянето на актуалния Държавен герб с това, че промяната ще струва скъпо. „Вероятно ще ви обяснят, че е "сложно и скъпо" да се премахне..да, явно им е скъп..", написа разгневеният Петър Славов в социалните мрежи.

Настояваме, съдът да задължи това, което имаме като ръководство на НС, да изпълни закона и постави Държавния герб на България над централния вход на т.нар. нова сграда на НС.. като същевременно премахнат остатъците от комунистическия герб на СССР със сърпа&чука!, не отстъпват тримата ексдепутати. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...