Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След поредното ”риалити” на Борисов възмущението е като порой

.

Бойко Борисов

Image may contain: one or more people and text

https://www.facebook.com/

След като преболедува набързо COVID-19 премиерът Бойко Борисов отново е на фейсбук-сцената си. Поредното риалити шоу от джипката му предизвика порой от коментари, повечето негативни. Главната причина - докато болниците са в колапс на задната седалка в джипа на премиера бяха натоварени здравния министър и шефът на ”Пирогов” които бяха придуни да разгледат маркировката поредното шосе, на което се възхити министър-председателят на България.

Цялата тирада на Борисов, която най-вероято ще остане в историята с култувата реплика "Балтов, виж каква маркировка!"  може да видите ТУК

Коментарът на колегата ни Джесика Вълчева може да видите ТУК

Ето и част от коментарите във Фейсбук: 

Аниматорът Теодор Ушев:

Ситуацията в България изглежда отчайваща. 80% от близките ми са болни, хора умират, в болниците вече дори с връзки не приемат. На първо място по смъртност и заразяване сме. И в същото време един безумец продължава да безчинства и говори глупости, да отказва да предприеме мерките, които всички отговорни правителства приеха. И си купуват военни корабчета! Това, което тези кретени от правителството правят може да се нарече само по един начин - геноцид! Хора, пазете се сами, защото имате за управляващи редки психопати! 

Журналистът от "Свободна Европа" Полина Паунова:

В момента работи, казва премиерът Борисов и извършва едно особено въртеливо движение с ръчица. Става дума за отсечка от магистрала. Мястото, на което се развива това действие е, много ясно, джипката. А публика на демонстративния строителен подем са здравният министър и шефът на Пирогов.

Първият няколко часа по-рано цитира Мартин Лутър Кинг пред народното представителство. Вторият традиционно обяснява в някоя телевизия колко е тежко положението с COVID-19. На маркировката показвана им от Борисов ... цари тиха, съгласна възхита (от задната седалка).
Как беше казала поетесата, но не за държавата си, а за душата си: “тая малка, паянтова лудница”. 

***

Има неща, които не се понасят. И исторически грешки, които е недопустимо да се правят.
В гимназията ми преподаваше германка. Когато разказваше за концентрационните лагери очите й се пълнеха със сълзи. И изпитваше неистов срам, че държавата й е участвала в "това".
Впрочем, в Германия името Адолф не е забранено. Просто след Хитлер никой не го използва.
"Arbeit macht frei"- това е надписът на входа на "Аушвиц".
"Работата носи свобода", каза днес министър-председателят Бойко Борисов, демонстрирайки асфалт. (тая препратка също е съвсем символична). И по-страшното е, че никой не му реагира.
Има недопустими фрази. И няма извинение за тях. Когато става дума за тях... не съществува грешка на езика, хумор, невежество. Не съществува нищо.
Работата носи свобода в Аушвиц. Очевидно и в България през 2020 г. 

Пиар експертът Мартин Димитров:

Борисов телом отново е здрав, но менталното му състояние е катастрофално.
Трябва да си много особен перверзник, когато хората умират, в болниците е ад, няма линейки, няма лекарства и ужас е сковал нацията, да натовариш проф. Балтов и ботоксовата принцеса на правителството Костадин Ангелов, и да тръгнеш да им показваш шосета и маркировки.
Нямам представа дали този човек изобщо разбира, че недовършените му пътища не са нещото, което вълнува някого в момента. Нямам представа дали този човек изобщо оценява сериозността на заплахата.
Или, понеже той вече има антитела, всичко е точно, така ли?
Ненормалник.
#оставка 

Журналистът Генка Шикерова:

Борисов показва от джипа новите мостове на директора на Пирогов! Двама доктори в колата, а фърлихме сичко на първа линия и лекарите депутати даже. Балтов, виж каква маркировка!!!! 

Коментара на икономиста Кирил Симеонов може да видите  ТУК 

Полк. Николай Марков:
Телевизиите на олигарсите му разпространяват видеообръщение на Боко Кюлчето, направо от златната жипка:
"...Балтов, гледай тука какви пътища съм ви направил, не блей през прозореца. Мани ги тия твойте докторчета от Пирогов дето се изпозаразиха всичките срещу жълти стотинки, а пациентите измряха. Мене гледайте вие, какви чудеса за вас правя."
В процеса на управление на жипката и налудничавите словоблудсва тулупа гледа настрани, а жипката полита към мантинелата с голяма скорост, но бодигард с рязко хващане на кормилото връща летящата чиния на Кюлчето в поредната му крива магистрала. Насреща цигани с лопати:
"...ко прите, бе? Бачкате, а!? Ей тука съм ви докарал министъра на здравеопазването да ви лекува. Нъл тъй, Ангелов!? - Тъй, тъй - отговори министъра, който се возеше като чувал и изглеждаше като такъв на фона на мафиотското туловище. - Шъ ги ликуваме."
И аз шъ пулудея от срам, гуспуда другари - ни съ издържа вечи. 

Журналистът Татяна Кристи:

Ако тези от Израел съветват борисов за милион долара на седмица да се вози в джипка -- наблъскана с всякакви клетници, които му лижат задните части, без грам достойнство, особено лекарите, дето ги вози по магистралите като пътни жрици -- това са пари на вятъра... 

Пиар експертът Весислава Танчева:

Разликата между случайно вмъкнати в политиката ГМО-политици и онези, които съзнателно са избрали да правят кариера с обществена дейност, е че вторите дълги години учат история, политология, социални науки и си запълват времето с трениране на обноски и поведение пред публика.
На избори първите залагат на първичния си чар и илюзията, че нямат нищо общо с политическото статукво, а вторите - на знания, точна риторика и отработени жестове.
Понякога светът има нужда от свежия полъх на политически неопитните лидери, а друг път се налага да си почине от сътворения от тях хаос, особено ако са типични предствители на свръх амбициозната арогантна посредственост.
Това - по принцип.
А в частност, само истински дебелокож и крайно невеж политически ГМО може да употреби фразата Arbeit macht frei по адрес на излекуваните от Covid-19. 

Стоил Янков:

Когато здравната ни система е в състояние на свободно падане и няма свободни легла в болниците (има някакви кревати, необезпечени с медицински персонал и апаратура), а лекари, сестри и санитари изнемогват в битката с коронавируса. Когато и от космоса е видно, че в България нямаме никаква организация за справяне с пандемията от коронавирус.
Точно тогава премиерът Борисов е решил, че е най-подходящо да показва на здравния министър и на шефа на Пирогов чакъл и асфалт. Това не е безотговорно поведение към здравето на нацията, това е жестокост. Вместо г-н премиерът да разхожда министър и шеф на болница по строителни площадки, да бяха отишли до координационния център в София.
Знам, че са много заети да си обясняват видовете настилки и колко бързо напредва строителството, затова ще опитам да им предам лични впечатления от работата на координационния център.
Въпросният център, господа, всъщност е двора на Инфекциозна болница и когато на някой простосмъртен му се наложи да отиде там, вижда следната трагедия – десетки линейки наредени една след друга и една лекарка (Бог да поживи д-р Детелинова за нечовешките усилия, които полага) върви от кола в кола, преглежда болните и в зависимост от състоянието им решава кой накъде. Обаче, ако някой има нужда от настаняване в лечебно заведение, следват безброй разговори и разправии с болниците. Това е накратко, дългото ще запазя за себе си и семейството ми. Скръбта и болката от непрежалимата ни загуба, също.
Вие, г-да управляващи, продължавайте да си обикаляте по строителните площадки. Не се притеснявайте за хората - голяма част от нас ще обикаляме гробищата.

Вижте още коментара на телевизиония водещ и лидер на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов - ТУК.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!