След поредното ”риалити” на Борисов възмущението е като порой

.

Бойко Борисов

Image may contain: one or more people and text

https://www.facebook.com/

След като преболедува набързо COVID-19 премиерът Бойко Борисов отново е на фейсбук-сцената си. Поредното риалити шоу от джипката му предизвика порой от коментари, повечето негативни. Главната причина - докато болниците са в колапс на задната седалка в джипа на премиера бяха натоварени здравния министър и шефът на ”Пирогов” които бяха придуни да разгледат маркировката поредното шосе, на което се възхити министър-председателят на България.

Цялата тирада на Борисов, която най-вероято ще остане в историята с култувата реплика "Балтов, виж каква маркировка!"  може да видите ТУК

Коментарът на колегата ни Джесика Вълчева може да видите ТУК

Ето и част от коментарите във Фейсбук: 

Аниматорът Теодор Ушев:

Ситуацията в България изглежда отчайваща. 80% от близките ми са болни, хора умират, в болниците вече дори с връзки не приемат. На първо място по смъртност и заразяване сме. И в същото време един безумец продължава да безчинства и говори глупости, да отказва да предприеме мерките, които всички отговорни правителства приеха. И си купуват военни корабчета! Това, което тези кретени от правителството правят може да се нарече само по един начин - геноцид! Хора, пазете се сами, защото имате за управляващи редки психопати! 

Журналистът от "Свободна Европа" Полина Паунова:

В момента работи, казва премиерът Борисов и извършва едно особено въртеливо движение с ръчица. Става дума за отсечка от магистрала. Мястото, на което се развива това действие е, много ясно, джипката. А публика на демонстративния строителен подем са здравният министър и шефът на Пирогов.

Първият няколко часа по-рано цитира Мартин Лутър Кинг пред народното представителство. Вторият традиционно обяснява в някоя телевизия колко е тежко положението с COVID-19. На маркировката показвана им от Борисов ... цари тиха, съгласна възхита (от задната седалка).
Как беше казала поетесата, но не за държавата си, а за душата си: “тая малка, паянтова лудница”. 

***

Има неща, които не се понасят. И исторически грешки, които е недопустимо да се правят.
В гимназията ми преподаваше германка. Когато разказваше за концентрационните лагери очите й се пълнеха със сълзи. И изпитваше неистов срам, че държавата й е участвала в "това".
Впрочем, в Германия името Адолф не е забранено. Просто след Хитлер никой не го използва.
"Arbeit macht frei"- това е надписът на входа на "Аушвиц".
"Работата носи свобода", каза днес министър-председателят Бойко Борисов, демонстрирайки асфалт. (тая препратка също е съвсем символична). И по-страшното е, че никой не му реагира.
Има недопустими фрази. И няма извинение за тях. Когато става дума за тях... не съществува грешка на езика, хумор, невежество. Не съществува нищо.
Работата носи свобода в Аушвиц. Очевидно и в България през 2020 г. 

Пиар експертът Мартин Димитров:

Борисов телом отново е здрав, но менталното му състояние е катастрофално.
Трябва да си много особен перверзник, когато хората умират, в болниците е ад, няма линейки, няма лекарства и ужас е сковал нацията, да натовариш проф. Балтов и ботоксовата принцеса на правителството Костадин Ангелов, и да тръгнеш да им показваш шосета и маркировки.
Нямам представа дали този човек изобщо разбира, че недовършените му пътища не са нещото, което вълнува някого в момента. Нямам представа дали този човек изобщо оценява сериозността на заплахата.
Или, понеже той вече има антитела, всичко е точно, така ли?
Ненормалник.
#оставка 

Журналистът Генка Шикерова:

Борисов показва от джипа новите мостове на директора на Пирогов! Двама доктори в колата, а фърлихме сичко на първа линия и лекарите депутати даже. Балтов, виж каква маркировка!!!! 

Коментара на икономиста Кирил Симеонов може да видите  ТУК 

Полк. Николай Марков:
Телевизиите на олигарсите му разпространяват видеообръщение на Боко Кюлчето, направо от златната жипка:
"...Балтов, гледай тука какви пътища съм ви направил, не блей през прозореца. Мани ги тия твойте докторчета от Пирогов дето се изпозаразиха всичките срещу жълти стотинки, а пациентите измряха. Мене гледайте вие, какви чудеса за вас правя."
В процеса на управление на жипката и налудничавите словоблудсва тулупа гледа настрани, а жипката полита към мантинелата с голяма скорост, но бодигард с рязко хващане на кормилото връща летящата чиния на Кюлчето в поредната му крива магистрала. Насреща цигани с лопати:
"...ко прите, бе? Бачкате, а!? Ей тука съм ви докарал министъра на здравеопазването да ви лекува. Нъл тъй, Ангелов!? - Тъй, тъй - отговори министъра, който се возеше като чувал и изглеждаше като такъв на фона на мафиотското туловище. - Шъ ги ликуваме."
И аз шъ пулудея от срам, гуспуда другари - ни съ издържа вечи. 

Журналистът Татяна Кристи:

Ако тези от Израел съветват борисов за милион долара на седмица да се вози в джипка -- наблъскана с всякакви клетници, които му лижат задните части, без грам достойнство, особено лекарите, дето ги вози по магистралите като пътни жрици -- това са пари на вятъра... 

Пиар експертът Весислава Танчева:

Разликата между случайно вмъкнати в политиката ГМО-политици и онези, които съзнателно са избрали да правят кариера с обществена дейност, е че вторите дълги години учат история, политология, социални науки и си запълват времето с трениране на обноски и поведение пред публика.
На избори първите залагат на първичния си чар и илюзията, че нямат нищо общо с политическото статукво, а вторите - на знания, точна риторика и отработени жестове.
Понякога светът има нужда от свежия полъх на политически неопитните лидери, а друг път се налага да си почине от сътворения от тях хаос, особено ако са типични предствители на свръх амбициозната арогантна посредственост.
Това - по принцип.
А в частност, само истински дебелокож и крайно невеж политически ГМО може да употреби фразата Arbeit macht frei по адрес на излекуваните от Covid-19. 

Стоил Янков:

Когато здравната ни система е в състояние на свободно падане и няма свободни легла в болниците (има някакви кревати, необезпечени с медицински персонал и апаратура), а лекари, сестри и санитари изнемогват в битката с коронавируса. Когато и от космоса е видно, че в България нямаме никаква организация за справяне с пандемията от коронавирус.
Точно тогава премиерът Борисов е решил, че е най-подходящо да показва на здравния министър и на шефа на Пирогов чакъл и асфалт. Това не е безотговорно поведение към здравето на нацията, това е жестокост. Вместо г-н премиерът да разхожда министър и шеф на болница по строителни площадки, да бяха отишли до координационния център в София.
Знам, че са много заети да си обясняват видовете настилки и колко бързо напредва строителството, затова ще опитам да им предам лични впечатления от работата на координационния център.
Въпросният център, господа, всъщност е двора на Инфекциозна болница и когато на някой простосмъртен му се наложи да отиде там, вижда следната трагедия – десетки линейки наредени една след друга и една лекарка (Бог да поживи д-р Детелинова за нечовешките усилия, които полага) върви от кола в кола, преглежда болните и в зависимост от състоянието им решава кой накъде. Обаче, ако някой има нужда от настаняване в лечебно заведение, следват безброй разговори и разправии с болниците. Това е накратко, дългото ще запазя за себе си и семейството ми. Скръбта и болката от непрежалимата ни загуба, също.
Вие, г-да управляващи, продължавайте да си обикаляте по строителните площадки. Не се притеснявайте за хората - голяма част от нас ще обикаляме гробищата.

Вижте още коментара на телевизиония водещ и лидер на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов - ТУК.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...