Народът поиска Отчет от Чекмеджето за всяка стотинка от разходите за COVID-19!

https://www.facebook.com/

Недоволството сред народа започна да се надига с всяка изминала минута, а хората продължават да имат чувството, че са въвлечени в схема, от която полза имат определени индивиди.

В медийното пространство постоянно се хвърлят цифри със заразени, излекувани от коронавирус, а наред с това се дават информации на обществеността как се инвестират пари в битката с COVID-19.

Всичко това принуди част от хората да създадат граждански комитет, който да потърси отговорност и сметка на изразходваните от властимащите средства.

Инициативата стартира от Благовеста Кенарова, а идеята й веднага получи голяма подкрепа сред хората. Разбира се, като основен източник на информация и мнения, са социалните мрежи, където бързо се разпространява всичко и става достояние на голям процент от народа.

Кенарова предлага да се създаде граждански комитет от доброволци за контрол на парламентарната Covid-19 комисия, начело с Йордан Цонев. Тази комисия е специално създадена, за да информира гражданството за приходите и разходите за Covid-19 и всичките й членове получават допълнително възнаграждение за това, съгласно правилника на НС.

"Досега нямат публикуван нито един отчет. Имам сериозни основания да смятам, че с тези средства се злоупотребява.

Моля, предлагайте начини, по които да го организираме - подписка, официално писмо до ПКП или по друг начин. До момента няма такава практика в България за официален граждански контрол. Ние сме суверенна и имаме право да я въведем. Аз се кандидатирам за един от доброволците. От нас зависи!", написа Кенарова.

Естествено, хиляди одобрения се събраха под нейния призив, а голяма част от хората изявиха желание да са в този граждански комитет, който да упражни контрол върху средствата.

"Знаем, че ще направят всичко възможно да ни подведат и излъжат, но не трябва да го допускаме. Трябва да бъдат притиснати до стената, а не само да бъркат в кацата с мед!", написа Георги Караилиев, който също е един от сподвижниците на идеята.

Мария Иванова взе също отношение по темата, като тя я разшири и с мнението си за мерките и носенето на маски, с което не е съгласна.

"Знаете ли, че преди 2300 години, много преди исляма, арабите установили, че принуждаването на хората да закриват носа и устата си прекършило волята и индивидуалността им и ги обезличило. Това ги правело покорни.

Ето защо налагали на всяка жена задължително да носи плат на лицето. По-късно ислямът го превърнал в женски символ на подчинение на Аллах, на мъжа - собственик на харема и крал. Съвременната психология обяснява това: без лице ние не съществуваме като независими същества. Детето във възрастта между две и три години се взира в огледалото и открива себе си като независимо същество.

Маската - това е началото на отдалечаване от индивидуалността. Този, който не знае своята история, е обречен да я повтори.

И да, категорично съм за създаване на такъв граждански комитет, който да опита поне малко да въведе ред и да окаже натиск върху безпардонното и нагло усвояване на средства, с които ни заблуждават чрез медиите", добави Иванова.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...