Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Народът поиска Отчет от Чекмеджето за всяка стотинка от разходите за COVID-19!

https://www.facebook.com/

Недоволството сред народа започна да се надига с всяка изминала минута, а хората продължават да имат чувството, че са въвлечени в схема, от която полза имат определени индивиди.

В медийното пространство постоянно се хвърлят цифри със заразени, излекувани от коронавирус, а наред с това се дават информации на обществеността как се инвестират пари в битката с COVID-19.

Всичко това принуди част от хората да създадат граждански комитет, който да потърси отговорност и сметка на изразходваните от властимащите средства.

Инициативата стартира от Благовеста Кенарова, а идеята й веднага получи голяма подкрепа сред хората. Разбира се, като основен източник на информация и мнения, са социалните мрежи, където бързо се разпространява всичко и става достояние на голям процент от народа.

Кенарова предлага да се създаде граждански комитет от доброволци за контрол на парламентарната Covid-19 комисия, начело с Йордан Цонев. Тази комисия е специално създадена, за да информира гражданството за приходите и разходите за Covid-19 и всичките й членове получават допълнително възнаграждение за това, съгласно правилника на НС.

"Досега нямат публикуван нито един отчет. Имам сериозни основания да смятам, че с тези средства се злоупотребява.

Моля, предлагайте начини, по които да го организираме - подписка, официално писмо до ПКП или по друг начин. До момента няма такава практика в България за официален граждански контрол. Ние сме суверенна и имаме право да я въведем. Аз се кандидатирам за един от доброволците. От нас зависи!", написа Кенарова.

Естествено, хиляди одобрения се събраха под нейния призив, а голяма част от хората изявиха желание да са в този граждански комитет, който да упражни контрол върху средствата.

"Знаем, че ще направят всичко възможно да ни подведат и излъжат, но не трябва да го допускаме. Трябва да бъдат притиснати до стената, а не само да бъркат в кацата с мед!", написа Георги Караилиев, който също е един от сподвижниците на идеята.

Мария Иванова взе също отношение по темата, като тя я разшири и с мнението си за мерките и носенето на маски, с което не е съгласна.

"Знаете ли, че преди 2300 години, много преди исляма, арабите установили, че принуждаването на хората да закриват носа и устата си прекършило волята и индивидуалността им и ги обезличило. Това ги правело покорни.

Ето защо налагали на всяка жена задължително да носи плат на лицето. По-късно ислямът го превърнал в женски символ на подчинение на Аллах, на мъжа - собственик на харема и крал. Съвременната психология обяснява това: без лице ние не съществуваме като независими същества. Детето във възрастта между две и три години се взира в огледалото и открива себе си като независимо същество.

Маската - това е началото на отдалечаване от индивидуалността. Този, който не знае своята история, е обречен да я повтори.

И да, категорично съм за създаване на такъв граждански комитет, който да опита поне малко да въведе ред и да окаже натиск върху безпардонното и нагло усвояване на средства, с които ни заблуждават чрез медиите", добави Иванова.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!