Lupa.bg: Нинова става премиер след сделка с Борисов

Ако на Корнелия Нинова не й мине котка път, догодина напролет може и да се види като премиер. Според мълвата на "Позитано"20 лидерката на БСП е влязла в крепка задкулисна дружба с Бойко Борисов и е на няколко крачки от реализацията на своята фикс идея – да влезе на „Дондуков” 1 като министър-председател. 

Как обаче може да се реализира това? Планът между Нинова и Борисов бил начертан отдавна, довериха пред Lupa.bg от обкръжението на соцлидерката. 

Нейният ангажимент включвал това да крепи статуквото и да не допуска разпад на Народното събрание до провеждането на редовните парламентарни избори в края на март 2021 г.

Нинова точно това и направи – не се възползва от протестите, неглижира ролята си на опозиция – и всичко това под претекст, че БСП първо трябва да се справи с вътрешнопартийните си проблеми. 

Така, след вота през пролетта, Корнелия Нинова щяла да бъде издигната за министър-председател на едно „Правителство на националното съгласие”. Или на „националното спасение” – формулировката била по избор. 

Според очакванията на социолозите след следващите избори нито една парламентарна група няма да може да състави кабинет самостоятелно или дори в комбина с друга – евентуалната коалиция трябвало да е поне трипартийна. Всичко това работело в полза на плана между Корнелия и Борисов.

За да сбъдне политическата си мечта обаче, Нинова трябвало да изпълни още едно условие – да издигне за кандидат-президент фигура, различна от Румен Радев. Това, според слуховете, поискал Борисов от нея. 

Това на практика ще разцепи червените гласове на две и ще осигури зелена светлина за победата на Бойко Борисов – който от своя страна вече искал да се оттегли в далеч по-спокойната сграда на „Дондуков” 2. И със сигурност най-после щял да се кандидатира за президент. 

Този сценарий удовлетворявал напълно двете най-популярни фигури на политическата ни сцена - точно като в поговорката "И вълкът сит, и агнето цяло". От "Позитано" 20 обаче намекнаха, че Корнелия Нинова изпускала една много важна подробност - че тази нейна фикция щяла да я закопае, защото и последните й верни хора в БСП щели да се извърнат от нея.  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...