Сбогом за надеждите на Чекмеджетата: Инвестицията за 1 милиард на VW отива в Словакия

Германският автомобилен гигант Volkswagen потвърди, че окончателно се отказва от идеята да отваря нов завод в Източна Европа - мащабната инвестиция, за която България се състезаваше заедно с Турция.

В интервю за Automobilwoche ръководителят на групата Херберд Диес е потвърдил, че компанията ще направи мащабно вложение във вече съществуващата си база в Братислава вместо това.

По неговите думи групата е трябвало да преоцени необходимостта си от допълнителен производствен капацитет заради пандемията и в крайна сметка ръководството ѝ е решило, че не е необходимо отварянето на нов завод, пише Autonews Europe.

Вложенията ще бъдат насочени към изграждането на нова производствена линия в Словакия, където ще се произвеждат повечето премиум SUV модели.

В момента там се правят VW Touareg, Audi Q7 и Porsche Cayenne, както и VW Up Skoda Citigo Seat Mii. Първоначалната идея беше германският лидер да отвори нов завод в Източна Европа, където да се правят следващото поколение модели VW Passat Skoda Superb към 2022 година.

Първоначално България също беше разглеждана за възможна дестинация, но по-късно стана ясно, че от групата са избрали за базата турския град Измир.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...