Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стартират съдебен процес срещу Костинбродските мошеници от САЩ

/Поглед.инфо/ От кампанията на американския президент Доналд Тръмп заявиха във вторник, че ще стартират съдебен процес в щата Мичиган.

Те ще поискат резултатите от американските президентски избори в щата да не бъдат потвърждавани, докато не се провери дали гласовете са били подадени закони, съобщава Ройтерс.

Новият съдебен процес е поредният от серия законови действия, които започна администрацията на президента Доналд Тръмп, след като бе обявено, че демократът Джо Байдън печели изборите.

"Искаме да гарантираме, че няма изборни измами, включително фалшиви или незаконно пуснати бюлетини", заяви адвокатът на кампанията на Тръмп, Мат Морган.

От президентската кампания повдигнаха и въпроса за неравното третиране на републиканските наблюдатели по време на изборите, спрямо демократическите им колеги.

В понеделник, кампанията на Доналд Тръмп започна съдебен процес в щата Пенсилвания. Там, те твърдят, че е създадена и приложена незаконна "двустепенна" гласоподавателна система на провелите се миналата седмица избори.

Според кампанията на президента Тръмп, "двустепенната" система на Пенсилвания е резултирала в това, че избирателите са били третирани по различни стандарти, в зависимост от това, как са избирали да гласуват.

Хората, които са гласували физически на място, обясняват от екипа на президента, е трябвало да подписват избирателни регистрации, след което подписите им е трябвало да бъдат проверявани в избирателните списъци, да гласуват под наблюдението на наблюдатели, а след това гласовете им да бъдат преброени по един прозрачен и проверим, отворен и наблюдаван начин.

От кампанията на Доналд Тръмп твърдят, че при пощенските бюлетини в щата, които са почти 2,65 милиона души, не е имало никакви белези на прозрачност и възможност за проверка, каквито е имало обаче, за гласувалите на място.

Това включва и твърдения, че никой не е проверявал идентичността на тези, които гласуват по пощата.

Освен това, бюлетините са били допускани за броене до три дена след края на изборите, без каквито и да било доказателства, че това са законово навременно получени бюлетини.

Много от тях не са имали и пощенски марки. При това не е имало и достатъчно следене и мониторинг на процеса на разглеждане и преброяване на пощенските бюлетини.

Също така, в понеделник американският главен прокурор Уилям Бар оторизира федералните прокурори из Съединените щати да разследват "значителните твърдения" за изборни нередности, преди изборните резултати да бъдат потвърдени.

Този ход дава на прокурорите правото да заобиколят дългогодишната политика на Министерството на правосъдието.

При друга ситуация, тази политика ще им забрани да действат по този начин, преди изборите да бъдат формално потвърдени.

Превод: СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!