Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Локдаун сега, значи още 2 до лятото, над 50% от хоспитализираните могат да се лекуват вкъщи: Проф.д-р М.Р. Джизмондо

Проф. Мария Рита Джизмондо, която първа разгада генома на коронавируса в Европа и въведе правилното изговаряне починали С, а не ОТ К19, за което е надлежно цитирана от 19 минути, е категорична: „Който затвори държавата си сега, ще трябва да направи още два локдауна ”. В интервю за най-авторитетното предаване на италианската държавна телевизия РАИ 1 Порта-а-порта тя добави, че общата карантина, която правителството на Италия наложи, ще свърши предпразнично, но Коледа ще стане като „малко лято”, своеобразна ваканция за хората. Сега изолират: "това ще доведе до нов ръст и така ще трябва отново да затваряме през януари или февруари. Ще отворим за Великден, ще превърнем и него в „малко лято”, после пак ще затворим през май.  

„Със затваряне само ще ограничим, но няма да решим проблема”, смята директорката на лабораторията по вирусология и микробиология на престижната миланска болница Сакко.

Тя сподели наблюденията си, че над 50 процента, а вероятно и 70% от хоспитализираните в Италия в момента, биха могли да се лекуват вкъщи.

„С колко жертви ще платим това, че оставяме все по-малко място в болниците например за онкоболните”, възкликна тя. Бг властите също трябва да се замислят по темата.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!