ЧУДОТО СТАНА! Полицаите освиркаха премиера: Писна ни от лъжеца Бойко Тиквата!

Дори полицаите не могат вече да търпят лъжите на хунтата ГЕРБ и излязоха на протест с основателно искане за по-високи заплати. Именно на униформения бунт вчера се случи и чудото – ченгета да скандират „Писна ни от лъжеца Бойко Тиквата”, предаде репортер на Narod.bg.

Протестиращите в центъра на София полицаи освиркаха брутално Баце точно в мига, когато пред тях беше прочетено обръщението на сикаджията по повод техния професионален празник. По-рано през деня министър председателят им благодари за усилията и че са на първа линия в борбата с коронавируса, наред с лекарите.

Въпреки това не се предвижда повишение на заплатите им с 30%, както на общо 34 държавни администрации, които имат пряк досег с потенциални носители на заразата, напомни и „Дневник”.

По този повод председателят на синдикалната федерацията на полицейските служители Валентин Попов попита на протеста „Колко първи линии има в тази държава“.

Като бивш главен секретар на МВР Борисов винаги е бил приеман от полицаите за един от тях, още повече, че винаги е удовлетворявал исканията им. В настоящата ситуация обаче той предложи само 5% над предвидените 10 на сто по-високи възнаграждения за догодина, Тази оферта от държавата не беше приета от синдикалните организации на работещите в МВР.

Протестът на полицаите започна в 13 часа в градинката „Свети Седмочисленици“, като приключи с шествие, което мина покрай Министерство на финансите, сградата на правителството и завърши пред парламента.

Междувременно министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви, че и професионалното, и политическото ръководство на МВР са категорични, че служителите в системата на вътрешното ведомство работят на първа линия и извършват неспецифични дейности в условията на усложнената епидемична обстановка в страната, предаде пресцентърът на министерството.

„Процентът на увеличение на заплатите в системата на МВР е обвързан с финансовите възможности и ресурси на държавата и със ситуацията, в която се намира страната ни. Направеният към момента финансов разчет е за 15-процентно увеличение на основните заплати на всеки един служител, което заедно с полагаемите се различни добавки, реално ще доведе до значително по-висок ръст“, допълва той.

Министър Терзийски посочва, че се води непрекъсната комуникация с Министерството на финансите, като във фокуса на разговорите не са само заплатите, но и условията на труд на служителите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...