Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Арестуват шефа на "ХелпКарма"

Първо в Lupa.bg: Арестуват шефа на 'ХелпКарма'

Шефът на скандалната "ХелпКарма" Константин Кръстев вероятно ще бъде задържан до 2-3 дни, научи Lupa.bg от свой достоверен източник. След като прокуратурата още в петък разпореди спешна проверка на благотворителната платформа, разследващите се натъкнали на скандални случаи на отклоняване на средства от благотворителни кампании.

Оказало се, че по настояване на Кръстев, са били фалшифицирани фактури и са надписвани суми за лечение на болни деца. Според наш източник, само до този етап е установено, че се касае за сумата от поне 600 000 лева, отклонена от последните кампании на "ХелпКарма". Дружеството не е информирало коректно дарителите и за таксите от дарения, които събира. Въпреки че посочва, че получава между 5 и 6,5% от транзакцията, се оказало, че процентът доближава 10%, което е измама на потребителите.

Според източник на Lupa.bg, човек от екипа на "ХелпКарма" се е съгласил да стане защитен свидетел срещу довчерашните си колеги и ще участва в разобличението им. Три майки на деца, за чието лечение са събирани пари от платформата, също ще свидетелстват за измамите.

"Гответе се за шокиращи данни. Може да се окаже, че получените неправомерно от "ХелпКарма" суми от кампании на болни хора, повечето от които - деца, са за над 5-6 милиона леваза година и половина", издаде наш информатор.

Изпълнителният директор на "ХелпКарпа" Константин Кръстев е роднина на проф. Коста Костов, стана ясно от репортажа на Би Ти Ви в събота. Видният лекар обаче твърди, че е нямал представа какви са ги вършели хората от платформата. От петък Константин Кръстев е с изключен телефон.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!