ГЕРБ хвали ХелпКарма

бТВ показа разследване  за високите месечни възнаграждения на служители на фондацията. Мария Цънцарова обяви, че платформата отчита за две години и половина 21 милиона лева дарения . Според репортажа на БТВ от тях за хората в нужда са отишли малко над 13 милиона.

От lentata.com показаха пост на Eвродепутата Ева Майдел, с който тя хвали шефа на ХелпКарма Константин Кръстев във фейсбук страницата на ЕНП.
Ето какво пише тя:

„Константин Кръстев е основател и председател на фондация HelpKarma. Неговият проект предоставя възможност на хората да събират средства за добри каузи по бърз и прозрачен начин. За кратък период от време той успя да изгради най-голямата общност за взаимопомощ в България.

Откакто започна кризата с COVID-19, неговият проект дава възможност на всички да играят активна роля в борбата срещу пандемията и да подкрепят онези, които имат най-голяма нужда от помощ. Много болници в малките градове в България вече са получили дарения за медицинско оборудване и оборудване за персонала.

Преди HelpKarma набирането на средства в България беше бавно и много често обременено от бюрокрация. Днес бързото набиране на средства е от решаващо значение. HelpKarma се превърна в много повече от уебсайт или платформа, тя се превърна в мисия, която има за цел да спаси живота на хората “ Ева Майдел.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!