Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Блинкен: САЩ осъждат бруталните тактики на Русия срещу демонстрантите от опозицията

Блинкен: САЩ осъждат бруталните тактики на Русия срещу демонстрантите от опозицията

Съединените щати осъждат бруталните тактики на Русия срещу демонстрантите от опозицията, заяви днес американският държавен секретар Антъни Блинкен, предават Франс прес и БТА. Блинкен призова руският опозиционер Алексей Навални да бъде пуснат на свобода.

"Съединените щати осъждат продължаващата втора седмица употреба на брутални тактики от Русия срещу мирни демонстранти и журналисти и призовават отново за пускането на свобода на задържаните, сред които е Алексей Навални", заяви в Туитър Антъни Блинкен. 

Руската полиция разположи днес голям брой полицаи и блокира достъпа до центровете на няколко града на фона на новите демонстрации, провеждащи се из цяла Русия с искане за пускането на свобода на Навални. 

Според неправителствената организация ОВД-инфо, специализирала се в наблюдение на протестните прояви в Русия, броят на задържаните демонстранти днес в хода на неразрешените от властите демонстрации в цялата страна е 2300, предаде Асошиейтед прес.

Русия обвини САЩ в намеса във вътрешните й работи след изявлението на Блинкън

Русия обвини Съединените щати в сериозна намеса във вътрешните й работи, след като американският държавен секретар Антъни Блинкън осъди действията на руските сили на реда срещу антиправителствените демонстранти, предаде ДПА, като се позова

на руското външно министерство.

Руската реакция е във връзка с днешната публикация на Блинкън в Туитър, в която той разкритикува "бруталните тактики на руските власти срещу мирни демонстранти и журналисти".

Руското посолство към американското

"Въпросът на корупцията във висшите ешелони на властта все още съществува дори в "най-демократичните" страни по света (няма да си спомняме, например, за някои сюжети от «украинското досие» на действащото ръководство на САЩ). Мирише на лицемерие, нали така?"" Това се казва в изненадваща позиция на Руското посолство в България, публикувана във Фейсбук.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци:

Русия обвини САЩ в намеса във вътрешните й работи след изявлението на Блинкън | glasove.com Новини

Руското посолство към американското в България: Мирише на лицемерие, нали! | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!