Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СВРЪХ НАГЛОСТ: Кюлчетата на Баце гравирани с мутрата му! Информиран източник получил такова кюлче. Щерката Вената акционер ли е в „Дънди Прешъс”, която 20 г. изсмуква златото ни?

Злато и пачки евро по 500 - символът на управлението на хунтата

На златните кюлчета, заснети в чекмеджето на Бойко Борисов в правителствената вила „Секвоя”, е изобразен неговият портрет. Новината разкри по-рано днес пред bTV ген. Атанас Атанасов. Бившият шеф на Националната следствена служба обясни, че е научил за скандала от добре информиран източник, който дори получил такова кюлче.

Атанасов обясни, че златните кюлчета били част от лимитирана серия, която Борисов раздавал на приближените си. Екс шефът на НСС добави също, че е напълно сигурен в информацията, която му била споделена от човек, на който има доверие.

„Страхът, съчетан с невежество“ – така той отговори на въпроса дали само страхът ръководи премиера Борисов. „Тука ще цитирам една крилата мисъл, че това, което на практика се случва у нас, е „невежеството убива повече от пандемията“, добави той.

Според Атанасов в основата на страха на Борисов стои опасението, че хората ще излязат на протести, ако се въведат по-строги мерки.

„Има голямо напрежение в обществото от тежкото недоверие, което има то към властта. И една клечка кибрит е достатъчна, за да избухне. Затова Борисов пипа с кадифени ръкавици. Внимава много“, посочи той.

Златната паричка се падна на Венета, щастлив е Бойко

Източник на Narod.bg обаче обърна внимание на произхода на златото. Според бившия депутат и член на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм връзката между Бойко Борисов и кюлчетата минавала през канадския консорциум „Дънди Прешъс Металс”.

„Непотвърдени и до днес данни сочат, че дъщерята на Баце – Венета Борисов, притежавала солиден брой акции в компанията, която добива ценни метали по цял свят. Няма как да съм категоричен в достоверността на информацията, но се смята, че кюлчетата с образа на Бойко са нещо като годишна компенсация, която получават всички акционери. Броят на кюлчетата е реципрочен на броя акции в канадската компания”, категоричен е информаторът на Narod.bg.

Според неофициалните данни, предоставени от бившия депутат, дъщерята на Бойко Борисов станала акционер в компанията няколко години, след като дружеството получило концесия за добив на злато в Челопеч в края на 1999 г.

Проверката ни показа, че времето съвпада със старта на политическата кариера на Бойко Борисов, който стана първо главен секретар на МВР (2001-2005), после кмет на София  (2005-2009), а оттогава е премиер с кратки прекъсвания.

Икономистът твърди пред Narod.bg, че и други политици от ГЕРБ притежавали акции в канадското дружество чрез подставени лица.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!